Τα νέα μας

22.08.2018

Απολαύστε τον ήλιο με ασφάλεια!

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας είναι από τις πιο ηλιόλουστες της Ευρώπης! Είναι όμως σημαντικό να απολαμβάνουμε τις βόλτες στη λιακάδα είτε το καλοκαιρινό μας μπάνιο στη θάλασσα, προστατευμένοι από τον ήλιο, καθώς τα τελευταία χρόνια η παρατεταμμένη έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να χαρούμε τον ήλιο υπεύθυνα!

ήλιο

Καταρχάς είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την κλίμακα των ακτίνων UV, συμβουλευόμενοι δελτία καιρού που περιλαμβάνουν σχετική μέτρηση. Η κλίμακα ακτίνων UV ξεκινά από 0 και φτάνει μέχρι το 10+ όπου ο ήλιος είναι πολύ ισχυρός. Οι ακτίνες UVA και UVB διαπερνούν το δέρμα μας και μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα, ειδικά στα άτομα με πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, πρόωρη γήρανση, βλάβες στα μάτια μας και καρκίνο του δέρματος. Επίσης πρέπει να μάθουμε τις ώρες κατά τις οποίες ο ήλιος είναι ψηλότερα στον ουρανό και αυτό συμβαίνει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Ακόμη, οι ηλιακές ακτίνες είναι πιο δυνατές από το Μάϊο μέχρι τον Αύγουστο. Έπειτα βασικό είναι ιδιαίτερα σε ημέρες με πολύ δυνατό ήλιο να φοράμε ανοιχτόχρωμα ρούχα, και μακριά και λεπτά υφάσμα που μας δροσίζουν και δεν αφήνουν το δέρμα μας εκτεθειμένο στον ήλιο, καθώς και να μένουμε κάτω από ομπρέλα εάν είμαστε στην παραλία. Πολύ βασικό είναι να χρησιμοποιούμε «γενναίες» ποσότητες αντιηλιακού προσώπου και σώματος, με μεγαλύτερο ή μικρότερο δείκτη προστασίας αναλόγως του φυσικού χρώματος της επιδερμίδας μας. Εδώ το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι είναι ότι φοράμε μόνο μια φορά αντιηλιακό και μετά δεν ξαναβάζουμε όσο μένουμε κάτω από τον ήλιο, ενώ κανονικά πρέπει να ανανεώνουμε το αντιηλιακό κάθε 2 με τρεις ώρες και συχνότερα εάν το βάλουμε πριν το κολύμπι. Τέλος πρέπει να φοράμε πάντα γυαλιά ηλίου. Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου με φακούς καλής ποιότητας, που μπλοκάρουν το 99% της UVA και UVB ακτινοβολίας, και σκελετό αρκετά μεγάλο για να καλύπτει και την ευαίσθηκτη περιοχή γύρω από τα μάτια μας είναι ό, τι καλύτερο μπορούμε να επιλέξουμε.

H Interasco σας εύχεται καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, με ασφαλή έκθεση στον ήλιο, και ξέγνοιαστες διακοπές, φροντίζοντας για την υγεία σας με τα καινοτόμα προγράμματα υγείας «New».