Τα νέα μας

07.06.2019

Τρόποι να γεμίσουμε αυτοπεποίθηση για μια καλύτερη ζωή

 

Σε όλους μας αξίζει να είμαστε επιτυχημένοι, ευτυχισμένοι και δυνατοί. Ωστόσο χτίζουμε καθημερινά παρόμοιες εμπειρίες και έτσι δε μεταβάλλεται τίποτα στη ζωή μας. Το μέλλον και η ζωή που αξίζουμε μοιάζουν απλησίαστα διότι προβλέπουμε το μέλλον βασιζόμενοι στο παρελθόν. Μετά μας κυριεύουν οι αμφιβολίες και βιώνουμε άγχος, φόβο και πιστεύουμε ότι ποτέ δεν θα πραγματοποιήσουμε όσα ονειρευόμαστε. Αν όμως αντιμετωπίσουμε αυτές τις αμφιβολίες και τους φόβους μας, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή μας, θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε τη ζωή που πραγματικά αξίζουμε. Ας δούμε πως θα το καταφέρουμε αυτό.

Καταρχάς θα πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε δύναμη στον «εσωτερικό μας υποβολέα». Υπάρχει μέσα μας μία φωνή που μονίμως σχολιάζει τα όσα κάνουμε με βάσει τις πεποιθήσεις του υποσυνείδητού μας. Η φωνή αυτή συχνά μας αμφισβητεί και διηγείται μία διαστρεβλωμένη ιστορία. Επειδή όμως η ιστορία αυτή είναι η ίδια μας η ζωή, οφείλουμε να κατανοούμε το πότε μας κυριεύει ο εσωτερικός μας υποβολέας και να προσπαθούμε να τον κατευνάζουμε στο μέτρο του δυνατού.

Για να χτίσουμε την αυτοπεποίθησή μας σημαντικό είναι επίσης το να δίνουμε σημασία στις σκέψεις μας. Οι σκέψεις μας μετατρέπονται σε συναισθήματα, πεποιθήσεις, στρατηγικές και τελικά διαμορφώνουν την πραγματικότητα που βιώνουμε. Και εφόσον οι σκέψεις ελέγχουν την πραγματικότητά μας, η πραγματικότητά μας περιορίζεται από τις σκέψεις μας, δημιουργώντας ένα άλλο «εγώ» χωρίς αυτοπεποίθηση. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε τις σκέψεις μας μεταβάλλοντας την ενέργειά τους και αποδεσμεύοντάς τες από τον εαυτό μας. Το τελευταίο το επιτυγχάνουμε εάν κάνουμε ένα βήμα πίσω και αναρωτηθούμε: Τι προγραμματισμό δημιουργούν οι σκέψεις μας; Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας θολώνουν τον οραματισμό του μέλλοντός μας; Οι σκέψεις μας, μας περιορίζουν και επηρεάζουν την αυτοπεποίθησή μας; Οι ίδιες σκέψεις μας οδηγούν σε ίδιες επιλογές, ενέργειες, συμπεριφορές και εμπειρίες; Εάν μεταβάλλουμε τις σκέψεις μας θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις εμπειρίες μας.

Σημαντικός παράγοντας στη ζωή μας που συχνά μας κρατάει πίσω είναι και η αβεβαιότητα. Δεν τολμάμε καθώς δεν είμαστε βέβαιοι για τα αποτελέσματα των επιλογών μας. Αν όμως τολμήσουμε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα και να τολμήσουμε σίγουρα  θα γίνουμε πιο θαρραλέοι, πιο σίγουροι για τον εαυτό μας και θα πετύχουμε πολλά περισσότερα.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα, που θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στη ζωή που ονειρεύεστε και αν κατέχετε θέση ευθύνης στην επιχείρηση όπου εργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας την αστική ευθύνη εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.