Τα νέα μας

05.07.2019

Πώς να είμαστε ανίκητοι και να εκτιμούμε την κάθε στιγμή

Η ζωή μας είναι ένα αμάλγαμα ύπαρξης και επιβίωσης, το οποίο συχνά μοιάζει με το κουτί της Πανδώρας. Όταν μιλάμε για την ύπαρξή μας μιλάμε στην ουσία για την ταυτότητά μας και όταν κάνουμε λόγο για επιβίωση αναφερόμαστε στον καθημερινό μας αγώνα που περιλαμβάνει πάλη, επιτυχίες, νίκες και ήττες. Η επιβίωσή μας είναι τελικά αυτή που μας επιτρέπει να υπάρχουμε. Η ύπαρξή μας, μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιοι είμαστε και το ένστικτο της επιβίωσης μας γεννά το ερώτημα του πώς μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε. Η προσπάθειά μας να απαντήσουμε τα ερωτήματα αυτά κάνει τη ζωή μας όμορφη και ενδιαφέρουσα. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές δυσκολίες και να εκμεταλλευόμαστε σωστά κάθε στιγμή που περνά.

Καταρχάς πρέπει να διαβάζουμε περισσότερο και να παρακινούμε τον εαυτό μας. Όταν μας κυριεύουν οι ψευδαισθήσεις και οι αμφιβολίες, μπορούμε να στραφούμε στα βιβλία, τα οποία σε τέτοιες στιγμές αποδεικνύονται πολύτιμοι βοηθοί, ικανοί να μας ενδυναμώσουν και να μας κινητοποιήσουν. Μέσα από τα βιβλία αλλά και τα άρθρα, τα blogs και τα περιοδικά μπορούμε να βρούμε λύσεις σε προβλήματα που μας ταλανίζουν για καιρό.

Έπειτα είναι σημαντική η σκέψη και η ενδοσκόπιση. Η σκέψη είναι μία τέχνη και η ενδοσκόπιση είναι το μέσον αυτής της τέχνης. Μέσα από τον εσωτερικό διάλογο μπορούμε να βρούμε απαντήσεις σε πολλά προσωπικά μας ερωτήματα, να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να να μην επηρεαζόμαστε τόσο από την κριτική και τη γνώμη των άλλων ατόμων. Έτσι θα ακολουθήσουμε το σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας και θα απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ζωής μας.

Εάν τώρα μας λείπει η έμπνευση, μπορούμε να την αναζητήσουμε στο πρόσωπο ενός μέντορα. Ο μέντοράς μας μπορεί να είναι ο δάσκαλός μας, ο σύντροφός μας, ένας πολύ στενός συγγενής ή φίλος που εμπιστευόμαστε και ως άτομο είναι ικανό να μας βγάλει από τα αδιέξοδά μας.

Τέλος, σημαντική παράμετρος είναι το να είμαστε θαρραλέοι και να μην νιώθουμε νικημένοι. Το θάρρος είναι μία αρετή που μας βοηθά να μαχόμαστε και να νικάμε. Αυτές μας οι μικρές, καθημερινές νίκες μας οδηγούν στην εκπλήρωση των επιθυμιών και των ονείρων μας.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα για να επιτύχετε την αυτοβελτίωση και να δείτε την επιτυχία να έρχεται κοντά σας, και αν έχετε υψηλόβαθμη θέση στην εταιρεία που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας τo πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.