Τα νέα μας

25.09.2019

Πώς να κάνουμε αλλαγές που διαρκούν στη ζωή μας

Η δύσκολη καθημερινότητα μας κάνει να αποκτούμε συγκεκριμένες συνήθειες, που δεν είναι απαραίτητα καλές. Και καθώς οι ημέρες περνούν μας φαίνεται πραγματικά δύσκολο το να αλλάξουμε κάτι, όπως για παράδειγμα το να διαβάσουμε ένα βιβλίο αντί να ασχοληθούμε με το κινητό μας πριν κοιμηθούμε ή το να μαγειρέψουμε ένα φαγητό που θα γίνει πιο αργά από αυτά που συνήθως φτιάχνουμε, αλλά θα είναι πιο υγιεινό. Υπάρχουν ωστόσο τρόποι για να αλλάξουμε πράγματα στη ζωή μας και να μη γυρίσουμε στις «ανθυγιεινές συνήθειες».

Πρώτα απ’ όλα, όταν ξεκινάμε με μία αλλαγή πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι αλλάζουμε μια συνήθειά μας επειδή εμείς το αποφασίζουμε και όχι επειδή κάποιος τρίτος επιθυμεί να αλλάξουμε. Οι εκούσιες αλλαγές είναι αναποτελεσματικές και δεν έχουν διάρκεια, καθώς δεν πιστεύουμε πραγματικά σε αυτές, απλά τις υιοθετούμε προσωρινά για να είμαστε αρεστοί στο περιβάλλον μας και με την πρώτη ευκαιρία γυρνάμε σε ό, τι συνηθίζαμε να κάνουμε.

Σημαντικό είναι επίσης το να επικεντρωθούμε στο όνειρό μας και όχι στους στόχους μας. Οι στόχοι ναι μεν μας οδηγούν στην πρόοδο, αλλά δεν είναι τόσο επιθυμητοί όσο τα όνειρά μας. Καλό θα ήταν λοιπόν να δίνουμε έμφαση στο να γίνουμε οι ίδιοι καλύτεροι, για να έχουμε όσα ονειρευόμαστε, και όχι στο πως θα πετύχουμε έναν ακόμη στόχο.

Έπειτα, εάν θέλουμε να βελτιώσουμε κάτι στη ζωή μας πρέπει να αλλάζουμε αργά και σταθερά τις καθημερινές μας συνήθειες. Για παράδειγμα, εάν αποφασίσουμε να ξεκινήσουμε να γυμναζόμαστε εντατικά, μπορούμε να ξεκινήσουμε κάνοντας καθημερινά έναν περίπατο λίγων λεπτών και μέρα με τη μέρα να αυξάνουμε τη διάρκεια που περπατάμε. Έτσι η κάθε αλλαγή θα μας φαίνεται πιο εύκολη, και δεν θα αποτελέσει μία παροδική εμμονή που θα ξεχάσουμε μόλις βρούμε κάτι άλλο περισσότερο ενδιαφέρον.

Τέλος, εάν θέλουμε να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες είναι προτιμότερο να προσπαθούμε να τις αλλάξουμε σταδιακά και όχι όλες μαζί καθώς έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε στον εαυτό μας τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής σε κάθε νέα συνήθεια που επιθυμούμε να αποκτήσουμε.

Μάθετε κι εσείς να κάνετε τις θετικές αλλαγές στη ζωή σας να διαρκούν, και κάνετε μία ακόμη θετική αλλαγή για να νιώθετε ασφαλείς για την υγεία σας, επιλέγοντας τα ολοκληρωμένα προγράμματα νοσηλείας «New» της Interasco.