Τα νέα μας

19.05.2020

Τροφές που ενυδατώνουν τον οργανισμό μας

τροφές

Οι αυξημένες θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών κάνουν πιο έντονη την ανάγκη του οργανισμού μας για ενυδάτωση και αναπλήρωση των πολύτιμων ηλεκτρολυτών. Η λύση για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού δεν είναι μόνο η κατανάλωση άφθονου νερού αλλά και η σωστή διατροφή. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι τροφές που διατηρούν τον οργανισμό μας ενυδατωμένο και ταυτόχρονα μας προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Καταρχάς πλούσιες τροφές σε νερό και θρεπτικά στοιχεία είναι τα λαχανικά. Τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά όπως είναι το μαρούλι, το σπανάκι και το μπρόκολο, έχουν σχεδόν 96% περιεκτικότητα σε νερό, είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες και σάκχαρα και πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες Α, C και Κ, φολικό οξύ, σίδηρο και ποτάσσιο. Άλλο ωφέλιμο λαχανικό είναι και οι ντομάτες οι οποίες αποτελούνται κατά 95% από νερό και μας προσφέρουν το πολύτιμο λυκοπένιο το οποίο προστατεύει τα κύτταρα του οργανισμού μας, αλλά και τα κολοκύθια τα οποία έχουν 93% περιεκτικότητα σε νερό και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως είναι η λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που αποτρέπουν τις βλάβες του DNA.

Άλλη ομάδα θρεπτικών τροφών που ενυδατώνουν τον οργανισμό μας είναι και τα φρούτα, όπως είναι το καρπούζι το οποίο αποτελείται κυρίως από νερό, αλλά περιέχει και βιταμίνες C, A και B, καθώς και ψευδάργυρο, ποτάσσιο και πολλά άλλα μεταλλικά στοιχεία. Οι φράουλες είναι επίσης ευεργετικές, καθώς πέραν της ενυδάτωσης που μας προσφέρουν  έχουν χαμηλές θερμίδες και αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως είναι οι κατεχίνες είναι και τα μήλα όλων των ποικιλιών, με περιεκτικότητα σε νερό 86%.

Εξαιρετικά ευεργετικά για τον οργανισμό μας είναι και το γάλα χαμηλών λιπαρών, αλλά και το γάλα σόγιας, τα οποία μπορούμε να καταναλώσουμε ως ροφήματα ή να συνοδεύσουμε με αυτά τα δημητριακά μας.

Επιλέξτε κι εσείς τις παραπάνω ομάδες τροφών για να διατηρείτε τον οργανισμό σας υγιή και ενυδατωμένο και επιλέξτε για την φροντίδα της υγείας σας το πλήρες πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.