Τα νέα μας

27.10.2020

Τζίντζερ, η ρίζα που ωφελεί πολλαπλά την υγεία μας

τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα φυτό που προέρχεται από τη νοτιοανατολική Ασία και η ρίζα του συγκαταλέγεται στα πιο υγιή καρυκεύματα του πλανήτη. Η ρίζα του φυτού καταναλώνεται φρέσκια, πολτοποιημένη, σε μορφή ελαίου ή χυμού. Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να προσφέρει το τζίντζερ στον οργανισμό μας.

Το τζίντζερ χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά στην εναλλακτική ιατρική για την καταπολέμηση της ναυτίας και του κρυώματος διότι περιέχει τη τζιντζερόλη, ένα συστατικό το οποίο βάσει ερευνών έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια σωματικού βάρους καθώς αυξάνει την ποσότητα των θερμίδων που καίει ο οργανισμός μας, κατά συνέπεια εάν θέλουμε να χάσουμε κιλά μπορούμε κάλλιστα να το εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας.

Ακόμη συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας, η οποία προκαλεί παραμόρφωση, πόνο και δυσκαμψία των αρθρώσεων. Βάσει έρευνας, τα άτομα που καταναλώνουν τζίντζερ για να αντιμετωπίσουν την οστεοαρθρίτιδα έχουν επωφεληθεί, καθώς νιώθουν λιγότερο πόνο. Σύμφωνα τώρα με άλλη έρευνα του 2015 σε άτομα που χρησιμοποιούσαν το τζίντζερ στη διατροφή τους παρατηρήθηκε μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, αλλά και της απολιποπρωτεΐνης Β και απολιποπρωτεΐνης Α-Ι που ευθύνονται για την εμφάνιση καρδειαγγειακών νοσημάτων.

Εάν έχουμε χρόνιο πρόβλημα με την πέψη μας, το τζίντζερ είναι εδώ για να μας βοηθήσει, καθώς η ένταξή του στις συνταγές μας βοηθά στο να χωνέψουμε πολύ πιο γρήγορα το φαγητό μας. Και καθώς τα γεύματά μας ενδέχεται να επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα της κακής (LDL) χοληστερόλης στον οργανισμό μας, η κατανάλωση του τζίντζερ μας βοηθά, καθώς καταπολεμά την LDL χοληστερόλη και μειώνει το ποσοστό των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Τέλος, η τζιντζερόλη που αναφέραμε παραπάνω και την οποία προσλαμβάνουμε σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν καταναλώνουμε το τζίντζερ ωμό, συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του γαστρεντερολογικού συστήματος, του παγκρέατος αλλά και του ήπατος.

Εντάξτε κι εσείς το τζίντζερ στο διαιτολόγιό σας για να εκμεταλλευθείτε από τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας και φροντίστε συνολικά για την υγεία σας, επιλέγοντας τα ολοκληρωμένα προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care και First Care Advanced της Interasco.