Τα νέα μας

08.03.2022

Συμβουλές για τις γυναίκες που γιορτάζουν πώς να φροντίζουν την υγεία τους

1. Επισκεφθείτε τον γιατρό σας και κάντε τακτικά έλεγχο

Είναι σημαντικό  να προγραμματίσετε τις ιατρικές επισκέψεις που πρέπει να κάνετε, ώστε να ξέρετε ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση του οργανισμού σας. Ο τακτικός έλεγχος και η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

2. Φροντίστε τη διατροφή σας

Περιορίστε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Καταναλώστε μικρότερες μερίδες και προτιμήστε περισσότερα γεύματα που απλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιλέξτε για την καθημερινή διατροφή σας φρούταλαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης, περιορίστε το λίπος, τους υδατάνθρακες και το αλάτι και αποφύγετε το αλκοόλ.

3. Βάλτε την κίνηση στην ζωή σας

Η καθιστική ζωή είναι μια πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους, σήμερα. Βάζοντας στη ζωή μας, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδαάσκηση μέτριας έντασης, η φυσική κατάστασή μας μπορεί να βελτιωθεί αισθητά και μαζί να ενισχυθεί η καλή ψυχολογία και η διάθεσή μας. Βάζοντας την άσκηση στη ζωή μας αισθανόμαστε καλύτερα, έχουμε περισσότερη ενέργεια και κοιμόμαστε καλύτερα.

4. Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο σας

Πολλοί από εμάς δεν απολαμβάνουμε έναν καλό, υγιεινό ύπνο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την απαραίτητη ενέργεια για να φροντίσουμε τους ανθρώπους μας και τον εαυτό μας. Είναι σημαντικό για τον οργανισμό να κοιμάστε από 7 έως 8 ώρες κάθε βράδυ.

5. Μείνετε συνεπείς στις γυναικολογικές σας εξετάσεις

Η επιστήμη μας προσφέρει τη δυνατότητα μέσω των σύγχρονων απεικονιστικών μεθόδων (ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα μαστών, μαγνητική τομογραφία μαστών) και των επεμβατικών διαδερμικών βιοψιών μαστού, χωρίς χειρουργείο, να γίνει η έγκαιρη διάγνωση.

Βάλτε σε προτεραιότητα την διατήρηση και την ενίσχυση της καλής σας υγείας. Και μην ξεχνάτε: Η καλή υγεία είναι βασική προϋπόθεση για να χαρείτε όλα τα όμορφα της ζωής, μαζί με τους αγαπημένους σας.

Επιλέξτε για τη φροντίδα της υγείας σας τα πλήρη προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care και First Care Advanced της Interasco.