Τα νέα μας

10.04.2020

Μένουμε σπίτι και περνάμε το χρόνο μας δημιουργικά

χρόνο

Η καθημερινότητά μας τώρα που μένουμε στο σπίτι είναι καθορισμένη. Πολλοί ενήλικες τηλεργάζονται, ενώ οι μικρότεροι της οικογένειας παρακολουθούν μαθήματα διαδικτυακά. Πέρα από τις υποχρεώσεις μας, το ζητούμενο όλων μας είναι να περνάμε δημιουργικά και το υπόλοιπο της ημέρας μας. Ας δούμε λοιπόν πως θα εκμεταλλευτούμε σωστά αυτές τις ημέρες που μένουμε στο σπίτι.

Καταρχάς εάν είχαμε σκοπό να παρακολουθήσουμε ένα σεμινάριο εξ αποστάσεως, να μάθουμε μία ξένη γλώσσα διαδικτυακά τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να το κάνουμε, αφιερώνοντας λίγο από τον ελεύθερό μας χρόνο στη μάθηση. Επίσης, εάν έχουμε φίλους στο εξωτερικό, τους οποίους έχουμε να δούμε καιρό και μας έχουν λείψει είναι η κατάλληλη στιγμή για να επικοινωνήσουμε μαζί τους μέσω των social media.

Τώρα που μένουμε σπίτι μπορούμε να τολμήσουμε κάποιες δύσκολες συνταγές που πάντα θέλαμε να φτιάξουμε αλλά ποτέ δεν βρίσκαμε τον χρόνο γι αυτές. Και επειδή ένα σπίτι έχει ανάγκη από επισκευές, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνουμε όλες τις επιδιορθώσεις που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να έχουμε απαραίτητα τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Ακόμη, δεδομένου ότι η άσκηση είναι αναγκαία στη ζωή μας, μπορούμε να γυμναστούμε στο σπίτι μας, παρακολουθώντας κάποιο από τα πολλά videos που ανεβάζουν γυμναστές και αθλητές στο Instagram. Η σωματική άσκηση θα μας δώσει ενέργεια και θα τονώσει την ψυχολογία μας.

Εάν είμαστε σπίτι με την οικογένειά μας τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνουμε πράγματα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όπως το να παίξουμε κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι ή να διαβάσουμε ένα βιβλίο με παραμύθια μαζί με τα παιδιά μας.

Τέλος, επειδή ο ποιοτικός ύπνος έχει πολλαπλά οφέλη θα πρέπει να φροντίζουμε -ειδικά τώρα που έχουμε τον χρόνο- να κοιμόμαστε τουλάχιστον 7-8 ώρες ημερησίως, για να ξεκουραζόμαστε επαρκώς και να έχουμε διάθεση για τις κατ’ οίκον δραστηριότητές μας.

Περάστε κι εσείς δημιουργικά τον χρόνο σας τώρα που μένουμε στο σπίτι και φροντίστε για την υγεία της οικογένειάς σας, επιλέγοντας το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.