Τα νέα μας

04.07.2018

Χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο με ασφάλεια και προσοχή

αυτοκίνητο

Στη σύγχρονη εποχή το αυτοκίνητό μας είναι ουσιώδες κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μας μεταφέρει όμως στην εργασία και στη διασκέδασή μας, ή μεταφερόμαστε εμείς με αυτό; Είναι πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν την ασφαλή οδήγηση και ο σημαντικότερος παράγοντας όλων είναι αυτός της δικής μας κατάστασης. Εάν νοιώθουμε μεγάλη κόπωση, μπορούμε να σταματήσουμε για λίγο και να περπατήσουμε προκειμένου να τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος αλλά και τα αντανακλαστικά μας. Ειδικά μάλιστα αν το αίσθημα κόπωσης έχει προκύψει από την κατανάλωση αλκοόλ είναι καλύτερο να αποφεύγουμε την οδήγηση. ‘Ενας ακόμη -και δυστυχώς ενίοτε θανάσιμος- παράγοντας για την οδήγηση είναι το κινητό μας τηλέφωνο.

Έχει αποδειχθεί ότι οι Έλληνες οδηγοί χρησιμοποιούν το κινητό τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης δύο φορές περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και μάλιστα όχι χρησιμοποιώντας Bluetooth, αλλά κρατώντας τη συσκευή στο χέρι τους. Το γενονός αυτό οδηγεί στην απόσπαση της προσοχής μας η οποία είναι ο κύριος παράγοντας για το 30% των τροχαίων ατυχημάτων. Ένα άλλο βασικό στοιχείο της ασφαλούς οδήγησης είναι η καλή ορατότητα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου. Καλό θα είναι να προτιμούμε γυαλιά ηλίου που δεν αλλοιώνουν τα φυσικά χρώματα και μειώνουν την αντανάκλαση των καυσαερίων και του ήλιου στην άσφαλτο. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε έναν αμυντικό τρόπο οδήγησης, αλλά και να μην αναπτύσσουμε μεγάλες ταχύτητες, ειδικά εντός πόλεως, ώστε να μπορούμε να σταματήσουμε εγκαίρως σε περίπτωση κινδύνου. Μεγάλη προσοχή απαιτείται και όταν μεταφέρουμε με το αυτοκίνητό μας παιδιά. Εάν είναι βρεφικής ηλικίας πρέπει οπωσδήποτε να μεταφέρονται σε ειδικό κάθισμα ενώ εάν είναι μεγαλύτερης ηλικίας καλό θα είναι να κάθονται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και να είναι προσδεδεμένα με ζώνη ασφαλείας.

H Interasco, καλεί όλους τους ασφαλισμένους να μετακινούνται με σιγουριά και ασφάλεια παρέχοντάς σας τις καλύτερες επιλογές πακέτων ασφάλισης για το όχημά σας.