Τα νέα μας

29.03.2022

Χρήσιμες Συμβουλές για να απολαύσουμε την Άνοιξη

H Άνοιξη είναι η εποχή της ανανέωσης και της αναζωογόνησης. Μετά από ένα βαρύ χειμώνα που επηρέασε τη δράση μας και την ψυχολογία μας, ήρθε η στιγμή να αφυπνίσουμε το σώμα και το πνεύμα μας και να απαλλαχτούμε από οτιδήποτε μας βαραίνει. Ας υιοθετήσουμε λοιπόν μερικές συνήθειες που μπορεί να συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας μας.

Αυξάνουμε τη φυσική δραστηριότητα

Αυξάνουμε τη φυσική δραστηριότητα αξιοποιώντας τη μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας και την ηλιοφάνεια. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει την παραγωγή των «χαρούμενων ορμονών» (ενδορφινών και σεροτονίνης), προσφέροντας ηρεμία και τόνωση. Επομένως, μια βόλτα στο φως του ήλιου ή η φυσική δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο, όχι μόνο θα συμβάλει σε μια βελτιωμένη φυσική κατάσταση αλλά θα ενεργοποιήσει και θετικά συναισθήματα.

Εξορμήσεις κοντά στη φύση

Αυτή την εποχή του χρόνου, η φύση μας χαρίζει τις περισσότερες στιγμές ομορφιάς, «ξυπνώντας» όλες τις αισθήσεις μας. Ας δεχτούμε λοιπόν με ευγνωμοσύνη όσα έχει να μας προσφέρει και να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Περισσότερο χρώμα στη ζωή μας

Προσθέτοντας χρώμα σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς μας όπως για παράδειγμα στα ρούχα, στα αξεσουάρ, στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας μας, ενισχύουμε την αισιοδοξία και τη θετική διάθεση και αυξάνουμε τα επίπεδα ευεξίας.

Οργάνωση του χώρου μας

Είναι η κατάλληλη περίοδος να οργανώσουμε και να ανανεώσουμε  το χώρο μας, να τακτοποιήσουμε την γκαρνταρόμπα μας και εάν κάποια ρούχα ή αξεσουάρ δεν μας κάνουν πλέον αλλά είναι σε καλή κατάσταση, να τα χαρίσουμε σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και θα τα αξιοποιήσουν.

Προστασία από τις αλλεργίες

Η άνοιξη είναι κατ΄εξοχήν εποχή αλλεργιών στη γύρη. Αν πάσχουμε από εαρινές αλλεργίες, καλό είναι για να προστατευτούμε να φοράμε μάσκα που μπορεί να εμποδίσει τα αλλεργιογόνα,  να έχουμε μαζί μας ένα ρινικό σπρέι που μπορεί να μας ανακουφίσει καθώς επίσης να πίνουμε περισσότερα υγρά για να αποφύγουμε την αφυδάτωση.

Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι για οτιδήποτε απρόοπτο προκύψει, η κάρτα υγείας FIRST CARE και FIRST CARE ADVANCED μας παρέχει προστασία και κάλυψη  με χαμηλό κόστος.