Τα νέα μας

23.11.2018

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό ενός σύγχρονου σπιτιού λόγω των συνθετικών υλικών και των συσκευών που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του χώρου, όπως είναι τα κλιματιστικά, περιέχει ουσίες που την μολύνουν και απορυθμίζουν την υγρασία του χώρου. Τα συνθετικά έπιπλα, τα χρώματα που καλύπτουν τους τοίχους των δωματίων και οι υπολογιστές εκλύουν χημικές ουσίες ενώ το σύστημα θέρμανσης ξηραίνει την ατμόσφαιρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζουμε αλλεργίες, δυσκολίες στην αναπνοή, πονοκεφάλους και ενίοτε έντοχο βήχα. Κι εδώ ακριβώς έρχονται να μας βοηθήσουν τα φυτά εσωτερικού χώρου, που καθαρίζουν τον αέρα από τις τοξίνες και εκλύουν υγρασία στην ατμόσφαιρα. Ας δούμε λοιπόν φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούμε να επιλέξουμε για να πετύχουμε καλύτερη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας.

Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό που εκλύει οξυγόνο το βράδυ, ενώ ταυτόχρονα απορροφά διοξείδιο του άνθρακα, κάτι που στην πραγματικότητα κάνουμε εμείς όταν αναπνέουμε. Έτσι η αλόη καθαρίζει τον αέρα του δωματίου μας και μας χαρίζει καλύτερο ύπνο. Το χλωρόφυτο ή αλλιώς φυτό-αράχνη, κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις μεταξύ των φυτών που καθαρίζουν τον αέρα, καθώς μπορεί να απομακρύνει έως και το 90% των φορμαλδεΰδων που βρίσκονται στις κόλλες και στα πληρωτικά και αποτελούν καρκινογόνες ουσίες, γι αυτό και αποτελεί μία εξαίρετη επιλογή για την κουζίνα και το μπάνιο μας. Το σπαθύφυλλο είναι ένα ακόμη φυτό που βοηθά στο φιλτράρισμα του τριχλωροαιθυλένιου και των φορμαλδεϋδών τοξινών.  Τα λευκά του άνθη μπορούν να αυξήσουν την υγρασία του χώρου κατά 5%, προσφέροντάς σας επίσης καλύτερο ύπνο και καλύτερη αναπνοή. Αντίστοιχες ιδιότητες έχει και η δράκαινα, το φυτό εσωτερικού χώρου που απομακρύνει τις βλαβερές ουσίες που εκλύουν στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας τα καλλυντικά μαλλιών και η λάκα των επίπλων. Η γνωστή σε όλους μας φτέρη βοηθά στoν καθαρισμό του χώρου από τις τοξίνες και στην βελτίωση της υγρασίας, απαιτώντας ελάχιστη φροντίδα για να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί. Τέλος ο γνωστός σε όλους μας φύκος Benjamin, βοηθά στο φιλτράρισμα του αέρα του σπιτιού μας, απομακρύνοντας τις βλαβερές χημικές ουσίες.

Καθαρίστε με φυσικό τρόπο την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας επιλέγοντας φυτά εσωτερικού χώρου, και νιώστε πραγματικά σίγουροι και ασφαλείς για το σπίτι σας όπως σας αξίζει, επιλέγοντας τα προγράμματα Προστασία Στέγης 1-2-3 της Interasco.