Τα νέα μας

18.12.2019

Η φυγή από τη ζώνη άνεσης ως αλλαγή τρόπου ζωής

ζώνη

Πολλές φορές αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι στη ρουτίνα της καθημερινότητας και νιώθουμε ανίσχυροι να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας. Μάλιστα, είναι εξαιρετικά εύκολο το να αποδεχτούμε ότι η ζωή μας είναι αυτή που καθημερινά βιώνουμε ακριβώς επειδή αποφεύγουμε την αλλαγή. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να ξεφύγουμε από τη ζώνη άνεσής μας, προκειμένου να αλλάξουμε τη στάση ζωής μας και να εξελιχθούμε!

Καταρχάς το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι το γιατί ζούμε στον «αυτόματο πιλότο». Είναι γιατί δεν έχουμε τα χρήματα ή το χρόνο να κάνουμε κάτι διαφορετικό; Γιατί δεν το αξίζουμε ή γιατί δεν έχουμε όσα χρειάζονται για να κάνουμε μεγαλύτερα όνειρα; Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι: γιατί φοβόμαστε. Διστάζουμε να τολμήσουμε γιατί φοβόμαστε. Ο φόβος όμως μπορεί να ξεπεραστεί.

Μπορούμε να ξεκινήσουμε με μικρές, ανώδυνες αλλαγές. Να ζητήσουμε συμβουλές από έναν σύμβουλο καριέρας, να ξεκινήσουμε ένα on line σεμινάριο, να περάσουμε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μας και να σχεδιάσουμε ένα ταξίδι που αναβάλλουμε καιρό. Σταδιακά οι μικρές αυτές αλλαγές θα μας κάνουν να θελήσουμε να ζούμε καθημερινά κάτι διαφορετικό και να σταματήσουμε να δικαιολογούμαστε που δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε ένα on line σεμινάριο, δεν είχαμε το χρόνο να πάμε στο οικογενειακό γεύμα ή αρνηθήκαμε μία καλύτερη θέση στον χώρο εργασίας μας καθώς φοβόμασταν ότι δεν είχαμε αρκετά προσόντα γι αυτή την θέση.

Οι αλλαγές στη ζωή μας θα μας οδηγήσουν σταδιακά στην αλλαγή της νοοτροπίας μας και ως εκ τούτου στην αλλαγή της στοχοθεσίας μας. Θα παρατηρήσουμε ότι οι στόχοι που θέτουμε θα είναι όλο και περισσότεροι, ολοένα και μεγαλύτεροι. Έτσι θα καταφέρουμε να εξελιχθούμε και ακόμη κι αν αντιμετωπίζουμε κάποιες αποτυχίες δεν θα δειλιάσουμε να συνεχίσουμε, καθώς θα δούμε ότι και οι αποτυχίες είναι κομμάτι του δρόμου μας προς την επιτυχία και μέσα από αυτές βελτιωνόμαστε ακόμη περισσότερο.

Τολμήστε κι εσείς να αλλάξετε και να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας και αν κατέχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας το πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.