Τα νέα μας

21.04.2020

Ανοιξιάτικα φρούτα και λαχανικά που ευνοούν την υγεία μας

φρούτα

Βρισκόμαστε πλέον στα μέσα της ανοιξιάτικης περιόδου και τα ανοιξιάτικα φρούτα και λαχανικά, με την απέραντη ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων είναι εδώ για να ωφελήσουν πολλαπλά την υγεία μας και να ενισχύσουν τον οργανισμό μας. Ας εστιάσουμε λοιπόν σε αυτά που είναι περισσότερο ευεργετικά για τον οργανισμό μας.

Το πιο χαρακτηριστικό ανοιξιάτικο φρούτο είναι η φράουλα. Οι φράουλες είναι εξαιρετικά πλούσιες σε βιταμίνη C και ποτάσσιο, γεγονός που τις αναδεικνύει σε αληθινό σύμμαχο του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Επίσης περιέχουν φλαβονοειδή, φυσικές ουσίες που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Το αμέσως επόμενο πιο χαρακτηριστικο ανοιξιάτικο φρούτο είναι τα κεράσια. Τα κεράσια αποτελούν πλούσια πηγή ινών, περιέχουν βιταμίνη C αλλά και μελατονίνη, κατά συνέπεια η κατανάλωσή τους μπορεί να μας χαρίσει και καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Άλλο ανοιξιάτικο και λίγο πιο εξωτικό φρούτο είναι το μάνγκο. Τα μάνγκος είναι και αυτά πλούσια σε φλαβονοειδή, κι έτσι μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στην ενίσχυση των οστών. Ακόμη, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες και περιέχουν έναν τύπο βιταμίνης, τη λεγόμενη νιασίνη, η οποία βοηθά το σώμα μας να αποκτά περισσότερη ενέργεια από τις τροφές που προσλαμβάνουμε καθημερινά.

Από τα ανοιξιάτικα οπωροκηπευτικά, αυτό που ξεχωρίζει για τις ιδιότητές του είναι το σπαράγγι. Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε φυτικές ίνες και ενισχύει το πεπτικό μας σύστημα. Επίσης οι βιταμίνες που περιέχει ενισχύουν τη μνήμη και βοηθούν τον εγκέφαλό μας να επεξεργαστεί γρήγορα τις πληροφορίες που λαμβάνει. Άλλο εξαιρετικά ωφέλιμο ανοιξιάτικο λαχανικό είναι τα παντζάρια, τα οποία επίσης περιέχουν ποτάσσιο, ένα μεταλλικό στοιχείο που διατηρεί υγιές το νευρικό και μυικό μας σύστημα. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά την όρασή μας και μας χαρίζει υγιές δέρμα. Πλούσια σε βιταμίνη C είναι και τα κολοκύθια. Μάλιστα η κατανάλωσή τους καλύπτει το 30% της βιταμίνης C που χρειάζεται ημερησίως ο οργανισμός μας.

Τα λαχανικά αυτά ενισχύουν τα οστά μας και μας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα του σώματός μας.

Καταναλώστε κι εσείς τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά που ωφελούν πολλαπλά τον οργανισμό μας και επιλέξτε για τη φροντίδα της υγείας σας το πλήρες πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.