Τα νέα μας

27.11.2019

Υγιεινά σνακς που μας δίνουν ενέργεια μέσα στη μέρα

ενέργεια

Μετά από μία απαιτητική ημέρα στο γραφείο προσπαθούμε να συνεχίσουμε την ημέρα μας αναπληρώνοντας την ενέργεια που καταναλώσαμε με έναν καφέ ή κάτι γλυκό, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να νιώθουμε και πάλι κουρασμένοι. Υπάρχουν ωστόσο κάποια σνακς χαμηλής θερμιδικής αξίας που μπορούν να αναπληρώσουν αποτελεσματικά τη χαμένη μας ενέργεια.

Ένα υγιεινό σνακ είναι μισό ποτήρι μπανάνα με μία κουταλιά φυστικοβούτυρο. Τα φυσικά σάκχαρα του φρούτου σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη του φυστικοβούτυρου θα μας γεμίσουν ενέργεια. Άλλη επιλογή είναι τέσσερα κράκερς ολικής άλεσης με μία κουταλιά της σούπας χούμους. Τόσο χούμους όσο και τα προϊόντα ολικής άλεσης περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, ικανούς να μας τονώσουν προκειμένου να συνεχίσουμε την ημέρα μας.

Επόμενη επιλογή είναι 40 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα συνδιασμένα με ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί περιέχουν λίπος και  πρωτεΐνες και μας προσφέρουν αίσθημα κορεσμού που διαρκεί, ενώ τα αποξηραμένα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και δίνουν στο συγκεκριμένο σνακ την απαιτούμενη γλυκύτητα που μας βοηθά προκειμένου να το καταναλώσουμε πιο ευχάριστα. Εάν τώρα προτιμάμε τα γαλακτοκομικά, μπορούμε να απολαύσουμε ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με μία κουταλιά της σούπας μούσλι.  Το μούσλι είναι ένα μείγμα δημητριακών, ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, ικανό να μας χορτάσει άμεσα καινα μας χαρίσει ενέργεια.

Εάν δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας είναι αρκετή και μία μπάρα δημητριακών. Θα πρέπει να προτιμήσουμε τις μπάρες που περιέχουν το λιγότερο 5 γραμμάρια φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, και όχι παραπάνω από 15 γραμμάρια ζάχαρη, καθώς σκοπός μας είναι το σνακ μας να είναι τονωτικό και διαιτητικό και όχι ένα απλό υποκατάστατο ενός κοινού γλυκού.

Επιλέξτε κι εσείς ένα από τα παραπάνω σνακς που σας βοηθούν να αναπληρώσετε την ενέργειά σας χωρίς να προσλαμβάνετε περιττές θερμίδες και φροντίστε συνολικά την υγεία σας, επιλέγοντας τα ολοκληρωμένα προγράμματα νοσηλείας New της Interasco.