Τα νέα μας

20.08.2020

Τρόποι για να φωτίσουμε τους σκοτεινούς χώρους του σπιτιού μας

χώρους

Στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν ορισμένα δωμάτια τα οποία είναι λιγότερο φωτεινά από τα υπόλοιπα. Ας δούμε λοιπόν με ποιους εύκολους και οικονομικούς τρόπους θα καταφέρουμε να φωτίσουμε φυσικά αυτούς τους χώρους του σπιτιού μας.

Καταρχάς, μπορούμε να τοποθετήσουμε καθρέφτες σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Οι καθρέφτες έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν το φως κι έτσι μπορούν εύκολα να φωτίσουν σκοτεινούς χώρους, όπως είναι για παράδειγμα ένας διάδρομος. Ένας έξυπνος τρόπος για να ενισχύσουμε το φωτισμό του χώρου μας είναι και οι πόρτες που έχουν σχέδια από τζάμι, οι οποίες επιτρέπουν στο φως του ήλιου να περνά στα δωμάτια του σπιτιού. Ουσιαστικό ρόλο παίζουν και τα χρώματα που θα επιλέξουμε για το δωμάτιό μας, καθώς τα ανοιχτά γκρι προσφέρουν μία «ψευδαίσθηση φωτός», σε σχέση με το απόλυτο λευκό ή τα σκούρα χρώματα.

Αν τώρα έχουμε αρκετά έπιπλα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, πρέπει να φροντίσουμε να είναι ανοιχτόχρωμα, ενώ μπορούμε να τα τοποθετήσουμε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αντανακλούν το φως στον χώρο. Εάν το δωμάτιό μας δε διαθέτει καθόλου παράθυρα μπορούμε να το φωτίσουμε χρησιμοποιώντας ένα ανοιχτόχρωμο χαλί αλλά και βάφοντας λευκό το ταβάνι, ώστε το δωμάτιο να φαίνεται και πιο ψηλό. Επιπλέον, εάν είμαστε έτοιμοι για πιο δραστικές αλλαγές, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν φεγγίτη για να προσελκύσουμε το φυσικό φως στο χώρο μας ή να προτιμήσουμε τον κρυφό φωτισμό. Η διακόσμηση μπορεί επίσης να «βαρύνει» έναν σκοτεινό χώρο, γι’ αυτό και είναι καλό να προτιμούμε μια πιο minimal διακόσμηση, σε σχετικά ενιαία και φωτεινά χρώματα.

Τέλος, εάν οι κουρτίνες του δωματίου μας είναι βαριές μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με καινούργιες, σε πιο λεπτό ύφασμα, ώστε το φως του ήλιου να περνά φυσικά στο χώρο μας.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω απλά βήματα για να φωτίσετε απλά και εύκολα τα πιο σκοτεινά δωμάτια του σπιτιού σας, και νιώστε ασφαλείς από κινδύνους που μπορούν να πλήξουν την περιουσία σας, επιλέγοντας τα προγράμματα «Προστασία Στέγης 1-2-3» της Interasco, τα οποία σας προσφέρουμε έως τις 30-09-2020 με μειωμένο τιμολόγιο κατά 10%.