Τα νέα μας

11.08.2020

Φυσικοί τρόποι για να ενισχύσουμε τον ποιοτικό ύπνο

ύπνο

Ο ύπνος βοηθά το σώμα μας αλλά και τον εγκέφαλό μας να λειτουργούν σωστά. Γι αυτό και ένας καλός βραδινός ύπνος μπορεί να βελτιώσει την μαθησιακή μας ικανότητα, τη μνήμη, τη λήψη αποφάσεων, ακόμη και τη δημιουργικότητά μας. Ας δούμε λοιπόν με ποιους φυσικούς τρόπους μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας τον ποιοτικό ύπνο που έχει ανάγκη.

Καταρχάς σημαντικό ρόλο παίζει η ποσότητα της μελατονίνης  στον οργανισμό μας. Η μελατονίνη είναι μία ορμόνη την οποία παράγει το σώμα μας και είναι αυτή που στέλνει σήμα στον εγκέφαλό μας, ότι είναι ώρα για ύπνο. Η παραγωγή μελατονίνης αυξάνεται κατά τις νυχτερινές ώρες και μειώνεται την ημέρα. Εάν λοιπόν εργαζόμαστε σε βάρδιες είτε έχουμε ταξιδέψει πολλές ώρες, μπορούμε να εξισσοροπήσουμε το βιολογικό μας ρολόι παίρνοντας κάποια συμπληρώματα μελατονίνης.

Άλλος τρόπος φυσικης ενίσχυσης του ύπνου μας είναι η κατανάλωση ενός εξαιρετικά διαδεδομένου βοτάνου,  της βαλεριάνας που αποτελεί φυσική θεραπεία για την καταπολέμιση των συμπτωμάτων του άγχους αλλά και της κατάθλιψης. Άλλο φυτό με ηρεμιστικές ιδιότητες είναι και η λεβάντα. Μπορούμε να τοποθετήσουμε λίγες σταγόνες αιθέριου έλαιου λεβάντας στο μαξιλάρι μας για να ενισχύσουμε την ποιότητα του ύπνου μας.

Το μαγνήσιο, είναι ένα μεταλλικό στοιχείο το οποίο εμπλέκεται σε εκατοντάδες διαδικασίες του ανθρώπινου σώματος, και μεταξύ άλλων έχει την ικανότητα να ηρεμεί τον σώμα μας, με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε ευκολότερα.  Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι οι ξηροί καρποί, το μπρόκολο, το καλαμπόκι, ο αρακάς και οι μπανάνες.

Τέλος, η γλυκίνη είναι ένα αμινοξύ που παίζει σημαντικό ρόλο στο νευρικό μας σύστημα και βάσει ερευνών μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου μας. Μπορούμε να προσλάβουμε γλυκίνη από τροφές όπως τα αυγά, τα πουλερικά, τα ψάρια, το σπανάκι και το λάχανο.

Ενισχύστε κι εσείς με φυσικό τρόπο την ποιότητα το ύπνου σας και νιώστε ασφαλείς για την υγεία σας επιλέγοντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.