Τα νέα μας

09.01.2019

Απλοί τρόποι για να ξεκινήσει καλά η νέα χρονιά!

χρονιά

Πριν από λίγες ημέρες καλωσορίσαμε το 2019! Είναι πια καιρός να ξεκινήσουμε σωστά τη νέα χρονιά. Να αντικαταστήσουμε ορισμένες κακές συνήθειες και την πολλές φορές επιβεβλημένη λόγω της καθημερινής μας ρουτίνας απραξία, με πιο υγιείς συμπεριφορές. Δεν είναι δύσκολο να το πετύχουμε αυτό. Εάν λοιπόν χρειαζόμαστε ένα νέο πλάνο, για να αποκτήσουμε μία πιο γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή, υπάρχουν ορισμένοι απλοί τρόποι για να είναι σίγουρη η επιτυχία μας!

Ας ξεκινήσουμε θέτοντας προτεραιότητες και να μην επιτρέψουμε σε άλλους να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι οι δικές τους προτεραιότητες μας ανήκουν. Ζώντας σύμφωνα με τις επιθυμίες κάποιου τρίτου δεν μπορούμε να ευχαριστηθούμε τη ζωή. Όταν κάνουμε τις δικές μας επιλογές και προτεραιοποιούμε το τι είναι σημαντικό και τι όχι για εμάς, έχουμε τον πραγματικό έλεγχο.

Σημαντικό είναι ακόμη να λειτουργούμε με υπευθυνότητα και αντιλαμβανόμενοι ότι κάθε μας λέξη και ενέργεια έχει αντίκτυπο θετικό ή αρνητικό, που πολλές φορές αγνοούμε. Κατά συνέπεια πρέπει να λειτουργούμε με ακεραιότητα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας και μαθαίνοντας από τα λάθη μας.

Βασικό επίσης είναι να αποβλέπουμε στην αυτοβελτίωσή μας και να γνωρίσουμε τα όριά μας. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να κινηθούμε εκτός της ζώνης ασφαλείας μας. Ας τολμήσουμε να πιέσουμε τον εαυτό μας, χωρίς να καταλήγουμε σε υπερβολές. Ρισκάροντας θα τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας.

Επίσης πρέπει να αναγνωρίζουμε τις ευκαιρίες, οι οποίες συχνά είναι «μεταμφιεσμένες» ή κρυφές. Θα πρέπει να αδράξουμε όποια ευκαιρία μας παρουσιαστεί μόλις την εντοπίσουμε για να επιτύχουμε πιο υψηλούς στόχους.

Ακόμη, οφείλουμε να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις για να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τις καθημερινές δύσκολες καταστάσεις και τα εμπόδια. Και πάντα να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρούμε την ψυχική και σωματική μας ισορροπία γιατί μόνο έτσι θα μπορούμε να σκεπτόμαστε και να αποφασίζουμε λογικά και υπολογίζοντας σωστά όλες τις παραμέτρους.

Όσον αφορά στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, είναι καλό να είμαστε γενναιόδωροι συναισθηματικά και στη συμπεριφορά μας, να είμαστε ξεκάθαροι όταν μιλάμε και επικοινωνούμε με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας, αλλά και να γίνουμε καλύτεροι ακροατές εκτός από καλύτεροι ομιλητές.

Τέλος, δε θα πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε υψηλούς στόχους και μεγάλα όνειρα, για να μπορούμε πάντα να έχουμε εσωτερική παρακίνηση για να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Ξεκινήστε κι εσείς τη νέα χρονιά με τις καλύτερες προϋποθέσεις και φροντίστε για την υγεία σας επιλέγοντας το ανανεωμένο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.