Τα νέα μας

29.01.2020

Τρόποι για να εστιάζουμε στο παρόν

παρόν

Συχνά ανησυχούμε για το τι μας επιφυλάσσει το αύριο, είτε κάνουμε σχέδια και όνειρα αποκλειστικά για το μέλλον. Ωστόσο, το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο να μένουμε στο παρόν και να εκμεταλλευόμαστε άμεσα όποια ευκαιρία μας παρουσιάζεται. Ας δούμε λοιπόν πώς θα καταφέρουμε να επικεντρωθούμε στο τώρα για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Καταρχάς η εστίαση στο παρόν πρέπει να γίνει μία προσωπική δέσμευση για την οποία θα προσπαθούμε καθημερινά. Σε αυτό θα μας βοηθήσει το να θυμίζουμε στον εαυτό μας ότι πρέπει να απολαμβάνουμε την κάθε ημέρα και να την αξιοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Έπειτα, ίσως χρειαστεί να αναπτύξουμε ένα σύστημα που θα μας επαναφέρει στην παρούσα στιγμή, βάζοντας για παράδειγμα μία σχετική υπενθύμιση στο κινητό μας, είτε αφιερώνοντας λίγο χρόνο καθημερινά προκειμένου να εστιάζουμε αποκλειστικά σε αυτά που μπορεί να μας προσφέρει το παρόν. Μέρος της εστίασης στο «τώρα» αποτελεί και το να συντονιζόμαστε με τις εκάστοτε φυσικές και ψυχικές μας ανάγκες, γεγονός που θα μας βοηθήσει και στο να φροντίζουμε αποτελεσματικότερα τον εαυτό μας. Βασικό ρόλο διαδραματίζουν και οι σκέψεις μας οι οποίες πρέπει να είναι θετικές και επικεντρωμένες στο παρόν.

Ας περάσουμε τώρα στο κομμάτι του περιβάλλοντος, το οποίο αλλάζει συνεχώς, στοιχείο που οφείλουμε επίσης να λαμβάνουμε υπόψη μας προκειμένου να συντονιζόμαστε με τις διαρκείς εξελίξεις και αλλαγές και να μην κλεινόμαστε στον κόσμο μας, μένοντας απομονωμένοι από τις τρέχουσες καταστάσεις. Οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές του περιβάλλοντος προκειμένου να αναδιαμορφώνουμε τα σχέδια δράσης για την επίτευξη των στόχων μας.

Τέλος, για να απολαύσουμε πραγματικά το παρόν θα πρέπει να απολαμβάνουμε ουσιαστικά την κάθε ημέρα που περνά, αφιερώνοντας χρόνο για να συναντήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, για να χαρούμε την οικογένειά μας είτε για κάνουμε έναν όμορφο περίπατο στο πάρκο της γειτονιάς μας.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα προκειμένου να εστιάζετε σε όσα σας προσφέρει το παρόν και φροντίστε άμεσα για την υγεία σας, επιλέγοντας το πλήρες πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.