Τα νέα μας

22.03.2019

Τρόποι για να μην μας επηρεάζει η γνώμη των άλλων

άλλων

Έχετε βρεθεί ποτέ μπροστά στον καθρέφτη, προσπαθώντας να βρείτε τα κατάλληλα ρούχα που θα φορέσετε πηγαίνοντας στο γυμναστήριο, προκειμένου να αρέσετε στα άλλα άτομα που πηγαίνουν στο ίδιο γυμναστήριο με εσάς και δεν τα γνωρίζετε καν; Έχετε κατηγορήσει τον εαυτό σας έπειτα από ένα σημαντικό meeting στο γραφείο επειδή είπατε κάτι για το οποίο μετανιώσατε, καθώς δεν άρεσε στους συναδέλφους σας; Πόσες φορές βάζετε φίλτρο στις φωτογραφίες που ανεβάζετε στα social media προκειμένου να κερδίσετε περισσότερα likes;

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι ζούμε διαρκώς «παλεύοντας» με τον εαυτό μας, προκειμένου να είμαστε αρεστοί στους άλλους. Είναι λοιπόν καιρός να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να δούμε πως θα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι και ευτυχισμένοι, όντας απλά ο εαυτός μας.

Καταρχάς πρέπει να βάζουμε σε προτεραιότητα τις βασικές μας αρχές και αξίες. Αρχές όπως η ενσυναίσθηση, η ειλικρίνεια, η συμπόνια είναι αυτές που πραγματικά θα μας κάνουν αρεστούς στους άλλους γύρω μας περισσότερο από την εμφάνισή μας, καθώς θα γεμίσουν τα άτομα του περιβάλλοντός μας συναισθηματικά αλλά θα κάνουν και εμάς πιο χαρούμενους.

Έπειτα σημαντικό είναι να εστιάζουμε στα δικά μας καθήκοντα και στόχους. Εάν προσπαθούμε να οικειοποιηθούμε τους στόχους των άλλων και τα «θέλω» τους δεν θα καταφέρουμε ποτέ να είμαστε επιτυχημένοι γιατί απλά θα προσπαθούμε διαρκώς να εκπληρώσουμε ξένες προσδοκίες.

Ακόμη, οφείλουμε να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας και να κατανοούμε ότι είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για το πώς νιώθουμε. Όταν για παράδειγμα κάποιος μας υποτιμά, είναι στο χέρι μας να τον αγνοήσουμε αντί να νιώσουμε απογοητευμένοι.

Επίσης πάντα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάνουμε το καλύτερο. Ακόμη κι όταν κάνουμε σφάλματα ή λέμε πράγματα που μετά μετανιώνουμε, πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι εκείνη τη δεδομένη στιγμή κάναμε αυτό που πραγματικά θεωρούσαμε ότι είναι καλύτερο, κι ακόμη κι αν ήταν κακή η επιλογή μας, θα μας βοηθήσει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Άλλωστε τα σφάλματα και οι κακές επιλογές είναι και αυτά μαθήματα ζωής.

Ξεκινήστε κι εσείς να κάνετε τις επιλογές που θα σας φέρουν πιο κοντά στα «θέλω» και τις πραγματικές σας επιθυμίες και νιώστε σίγουροι για την υγεία σας επιλέγοντας τα ολοκληρωμένα προγράμματα υγείας New της Interasco.