Τα νέα μας

17.04.2019

Τρόποι αντιμετώπισης του άγχους στην εργασία

Πόσες φορές σας έχει τύχει να βρίσκεστε στην εργασία σας και να σας κατακλύζει το στρες; Σίγουρα είναι φυσιολογικό να έχουμε κάποια αγωνία κατά την εκπλήρωση σημαντικών καθημερινών εργασιών, όταν αντιλαμβανόμαστε όμως ότι το άγχος αρχίζει να «θολώνει» την σκέψη μας και να γινόμαστε πλέον αναποτελεσματικοί, οφείλουμε να βάλουμε μία τελεία και να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το άγχος μας στην εργασία απλά και εύκολα.

Καταρχάς παίζει σημαντικό ρόλο το πώς αρχίζουμε την ημέρα μας. Να φροντίζουμε να σηκωνόμαστε νωρίς και να απολαμβάνουμε με ηρεμία το πρωινό μας γεύμα και να φτάνουμε στην εργασία μας έγκαιρα. Εάν ξεκινάμε την ημέρα μας με άγχος, πιθανότατα έτσι θα είναι και στη συνέχεια.

Έπειτα οφείλουμε να μένουμε μακριά από εντάσεις με τους συναδέλφους μας, προκειμένου να εργαζόμαστε με περισσότερη ψυχική ηρεμία. Επίσης για να νιώθουμε λιγότερη πίεση είναι καλό να διεκπεραιώνουμε τις καθημερινές μας εργασίες με σειρά και πλάνο και όχι ταυτόχρονα. Εάν αρχίζουμε με ένα πλάνο εργασιών και ένα χρονοδιάγραμμα και το ακολουθούμε όσο πιο πιστά γίνεται, θα μπορέσουμε να ολοκληρώνουμε με ηρεμία και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ό, τι αναλαμβάνουμε.

Επιπλέον, εάν πρέπει να παρευρεθούμε σε πολλά meetings μέσα στην ίδια ημέρα, μπορούμε να εκμεταλλευθούμε την τεχνολογία, οργανώνοντας διασκέψεις μέσω τηλεφώνου ή και μέσω βιντεοκλήσεων, προκειμένου να είναι πιο ολοκληρωμένη η επικοινωνία με τους συνεργάτες μας. Μετά την ολοκλήρωση κάθε συνομιλίας, μπορούμε να ορίζουμε έναν από τους συνεργάτες ως υπεύθυνο για να καταγράψει και να στείλει σε όλους τους συμμετέχοντες με email τα βασικά σημεία που συζητήθηκαν, προκειμένου να τα έχουν όλοι στη διάθεσή τους και να οργανώσουμε αποτελεσματικά τα επόμενά μας βήματα.

Εάν νιώθουμε πίεση, μπορούμε να αφήσουμε για λίγο το πόστο μας και να επιλέξουμε να βγούμε λίγο εκτός του χώρου εργασίας και να περπατήσουμε. Ένας σύντομος περίπατος θα μας βοηθήσει να αποφορτιστούμε και να ανακτήσουμε την ενέργειά μας.

Και ας μην ξεχνάμε τη μουσική! Όταν πηγαίνουμε στην εργασία μας και όταν γυρίζουμε με την συνοδεία της αγαπημένης μας μουσικής, αφυπνίζουμε τα θετικά μας αισθήματα, προκειμένου να είμαστε πιο έτοιμοι για κάθε δυσκολία.

Ακολουθείστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα για να εργάζεστε πιο αποδοτικά και με λιγότερο άγχος και αν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε νιώστε περισσότερο ασφαλείς από ποτέ, επιλέγοντας την Αστική Ευθύνη D&O της Interasco.