Τα νέα μας

28.05.2020

Τροφές που μας χορταίνουν και διατηρούν το σωματικό μας βάρος

σωματικό

Το καλοκαίρι είναι πλέον κοντά και οι περισσότεροι προσπαθούμε να ελέγξουμε αποτελεσματικά το σωματικό μας βάρος. Γι αυτό και είναι σημαντικό να επιλέγουμε τροφές που είναι υγιεινές και ταυτόχρονα βοηθούν στο να διατηρήσουμε σταθερό το βάρος μας.

Η πιο χορταστική και ταυτόχρονα υγιεινή τροφή είναι οι πατάτες. Σε αντίθεση με την εμφάνισή της, η πατάτα δεν περιέχει πολλές θερμίδες (μόνο 92 θερμίδες/100g.). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές και το άμυλό της μας δημιουργεί αίσθημα πληρότητας. Καλό βέβαια θα είναι να την καταναλώνουμε ψητή ή βραστή αν θέλουμε να παραμείνουμε στα κιλά μας.

Άλλη εξαιρετικά υγιεινή τροφή είναι η μπανάνα. Αποτελεί πηγή υδατανθράκων, είναι εύκολη στην πέψη και έχει μόλις 70 θερμίδες, γεγονός που την αναδεικνύει σε ιδανικό πρωινό αλλά και απογευματινό σνακ. Οι νιφάδες βρώμης, με μόλις 68 θερμίδες/100g. μας κρατούν επίσης χορτασμένους και μας προσφέρουν τις φυτικές ίνες οι οποίες είναι πολύτιμες για τον οργανισμό μας.

Αν μας αρέσουν τα όσπρια, μπορούμε να προτιμήσουμε τα κόκκινα φασόλια, τα οποία συνδυάζονται εξαιρετικά με τις σαλάτες μας και περιέχουν μόλις 95 θερμίδες/100g. Και επειδή τα φρούτα δεν μπορούν να απουσιάζουν από ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, τα μήλα είναι αυτά που θα μας χορτάσουν, θα μας προσφέρουν τις φυτικές τους ίνες και ταυτόχρονα θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την γραμμή μας.

Μεταξύ των πρωτεϊνούχων τροφών, εξαιρετικά ωφέλιμα είναι τα αυγά αλλά και το λευκό κρέας. Είναι χαμηλά σε λιπαρά, έχουν αρκετά χαμηλή θερμιδική πρόσληψη και είναι καλό να τα προτιμούμε κατά τους καλοκαιρικούς μήνες καθώς είναι πιο ελαφριά από άλλα ζωικά προϊόντα.

Τέλος, μεταξύ των θαλασσινών εδεσμάτων, καλύτερα είναι τα λευκά ψάρια, όπως ο μπακαλιάρος, καθώς είναι ιδανικά για μία υγιεινή και συγκρατημένη θερμιδικά διατροφή λόγω της καλής του περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.

Καταναλώστε κι εσείς τις παραπάνω υγιεινές τροφές που δημιουργούν αίσθημα πληρότητας, διατηρώντας το σωματικό σας βάρος και φροντίστε συνολικά την υγεία σας, επιλέγοντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.