Τα νέα μας

21.07.2020

Τροφές πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία που μας ωφελούν

μεταλλικά

Τα μεταλλικά στοιχεία εντοπίζονται στο έδαφος αλλά και στο φαγητό που καταναλώνουμε και είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη διαβίωσή μας, καθώς συνδέονται με τη λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου αλλά και με την παραγωγή των ορμονών και των ενζύμων του οργανισμού μας. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι τροφές που μας προσφέρουν τα μεταλλικά στοιχεία που χρειαζόμαστε.

Καταρχάς οι ξηροί καρποί και οι σπόροι αποτελούν μία καλή πηγή μεταλλικών στοιχείων, προσφέροντάς μας μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό, σελίνιο και φώσφορο. Μπορούμε να τους καταλαναλώσουμε ατόφιους καθημερινά ή να προτιμούμε μπάρες δημητριακών οι οποίες τους περιέχουν. Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο περιέχουν θείο, ένα μεταλλικό στοιχείο αναγκαίο για την κυτταρική λειτουργία και την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Τα οργανικά κρέατα είναι επίσης ωφέλιμα, καθώς μας προσφέρουν πρωτεΐνες, βιταμίνες αλλά και φολικό οξύ. Πηγή πλούσια σε μέταλλα είναι και τα αυγά, τα οποία είναι υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο, φώσφορο,ψευδάργυρο και σελήνιο. Μένοντας στην κατηγορία των πρωτεϊνούχων τροφών, αξίζει να αναφέρουμε και τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως είναι το γιαούρτι και τα τυριά, που αποτελούν βασική πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό μας. Το ασβέστιο είναι αναγκαίο για τα οστά μας και ουσιώδες για το νευρικό μας σύστημα και την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Μία τροφή η οποία μας προσφέρει φυτικές ίνες αλλά και ασβέστιο, μαγνήσιο, ποτάσσιο, μαγγάνιο, χαλκό και ψευδάργυρο είναι και τα φασόλια. Μεταξύ των λαχανικών αξίζει να αναφερθεί και το αβοκάντο. Τα αβοκάντο περιέχουν υγιή λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες αλλά και μεταλλικά στοιχεία όπως το μαγνήσιο, το ποτάσσιο και ο χαλκός.

Τέλος, αν μας αρέσουν τα γλυκά καλό θα είναι να προτιμάμε τη σκούρα σοκολάτα, η οποία περιέχει περισσότερο κακάο. Το κακάο μας προσφέρει μαγνήσιο και μας χαρίζει ενέργεια, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και το σάκχαρο του αίματος.

Καταναλώστε κι εσείς τις παραπάνω τροφές για να επωφεληθείτε από τα μεταλλικά στοιχεία που προσφέρουν στον οργανισμό μας και επιλέξτε για την φροντίδα της υγείας σας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.