Τα νέα μας

17.11.2020

Τροφές που μας δίνουν ενέργεια στο ξεκίνημα της ημέρας μας

τροφές

Ακόμη και στην περίοδο της καραντίνας που διανύουμε, το να ξυπνήσουμε και να αισθανθούμε γεμάτοι ενέργεια είναι κάποιες φορές εξαιρετικά δύσκολο. Ωστόσο, ένα πλήρες πρωινό γεύμα, που περιέχει πρωτεΐνη, υδατάνθρακες αργής πέψης αλλά και καλά λιπαρά, είναι πέρα από αρκετό για να γεμίσουμε ενέργεια και να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι τροφές που μας γεμίζουν ενέργεια και αξίζει να τις εντάξουμε στο πρωινό μας.

Ξεκινάμε από τα δημητριακά που περιέχουν βρώμη. Η βρώμη είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, οι οποίοι έχουν την ιδιότητα να μας δίνουν άμεσα μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Η βρώμη περιέχει επίσης βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως είναι το μαγνήσιο, ο φώσφορος, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, αλλά και ο σίδηρος και το φολικό οξύ. Επίσης η βρώμη, εξαιτίας των φυτικών ινών που περιέχει μας διατηρεί πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επόμενη ευεργετική τροφή είναι τα αυγά. Ένα αυγό περιέχει 75 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια καλών λιπαρών, γεγονός που το κάνει υπερτροφή. Το γιαούρτι είναι επίσης ωφέλιμο καθώς αποτελεί καλή πηγή προβιοτικών, που ρυθμίζουν την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, και μπορούμε να το καταναλώσουμε σκέτο ή μαζί με τα αγαπημένα μας φρούτα, με τα δημητριακά μας ή με μέλι.

Εάν επιλέξουμε φρούτα για το πρωινό μας, ιδανικά είναι τα βατόμουρα και τα μύρτιλα, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνη C. Υπερτροφή θεωρούνται και οι σπόροι chia, οι οποίοι περιέχουν πολλές ίνες. Μάλιστα, οι ίνες που περιέχουν απορροφούν το νερό που υπάρχει στα ροφήματα που καταναλώνουμε, με αποτέλεσμα να μας δημιουργείται αίσθημα πληρότητας.

Τέλος, από ένα ευεργετικό πρωινό γεύμα δε θα μπορούσε να λείπει και το αβοκάντο, το οποίο περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών, καλών λιπαρών, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

Εντάξτε κι εσείς τις παραπάνω υγιεινές τροφές το πρωινό σας γεύμα, για να είστε γεμάτοι ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, και φροντίστε συνολικά για την υγεία σας, επιλέγοντας τα ολοκληρωμένα προγράμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care & First Care Advanced της Interasco.