Τα νέα μας

19.09.2018

Τονώστε την παραγωγικότητά σας και φτάστε ψηλά!

παραγωγικότητά

Έχετε ποτέ αισθανθεί ότι έχει περάσει μία ολόκληρη ημέρα στο γραφείο χωρίς να έχετε ουσιαστικά αποκομίσει κάτι; Δεν έχει μειωθεί η λίστα των εργασιών σας, έχει προστεθεί περισσότερος όγκος δουλειάς και είστε κατάκοποι. Αυτό συμβαίνει γιατί ξεκινάμε την ημέρα μας όσο πιο δυναμικά μπορούμε, αλλά όχι πάντοτε αποτελεσματικά και παραγωγικά. Θα δούμε λοιπόν τρόπους ώστε να εκμεταλλευτείτε κάθε ημέρα εργασίας σας στο έπακρο, αυξάνοντας την παραγωγικότητά σας.

Ξεκινώντας τις εργασίες μας είναι σημαντικό να κάνουμε μία λίστα με αυτές, βάζοντάς τις σε κατηγορίες προτεραιότητας. Να δούμε τα χρονικά όρια που έχουμε για να τις παραδώσουμε και βάσει αυτού να ξεκινήσουμε με τις πιο επείγουσες. Μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό το πλάνο ανά εβδομάδα και μετά ανά ημέρα, ιεραρχώντας τι πρέπει να κάνουμε και πότε. Μια μέθοδος οργάνωσης που δίνει ώθηση στην παραγωγικότητά μας είναι η checklist. Βοηθά ώστε να μην μας ξεγύγει τίποτα και μας κάνει να νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν αρχίζουμε να τσεκάρουμε τις ολοκληρωμένες μας εκκρεμότητες. Ανάλογα με τη λεπτομέρεια και την πληροφορία που βάζουμε σε κάθε δραστηριότητα της λίστας μπορούμε να θυμόμαστε ακόμη και τις λεπτομέρειες κάθε εργασίας, ώστε να επιτυγχάνουμε άρτια αποτελέσματα.

Σημαντικό είναι ακόμη να μην ξεχνάμε να κάνουμε διαλλείματα. Η ιδανική αναλογία είναι ανά μιάμιση ώρα εργασίας να κάνουμε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα, και να βγούμε έξω, να περπατήσουμε και να πάρουμε λίγο φρέσκο αέρα. Έτσι δραστηριοποιείται καλύτερα ο εγκέφαλός μας και ηρεμούμε.

Βασικό είναι να δούμε ποια δραστηριότητα κάνουμε, η οποία μας καταναλώνει πολύτιμο χρόνο. Εάν για παράδειγμα κοιτάμε συνεχώς τα email μας , είναι καλύτερο να αφιερώσουμε 2-3 εικοσάλεπτα μεταξύ των εργασιών μας για δούμε τα email μας παρά να διακόπτουμε διαρκώς κάποια σημαντική εργασία γιατί έτσι σίγουρα δε θα προλάβουμε να εκπληρώσουμε το καθημερινό μας πρόγραμμα. Εξίσου αντιπαραγωγικό είναι και η ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εργασιών μαζί. Τα αποτελέσματά μας είναι μέτρια, καθώς η σκέψη μας κατακερματίζεται και χάνουμε τη συγκέντρωσή μας.

Τέλος είναι σημαντικό ο χώρος εργασίας να προάγει την παραγωγικότητά μας. Ο χώρος εργασίας μας να είναι διακοσμημένος και όχι μονότονος και να έχουμε στο γραφείο μας φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων μας, ώστε να παίρνουμε δύναμη και κίνητρο να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Τονώστε κι εσείς την παραγωγικότητά σας, δώστε νόημα και σημασία σε κάθε ημέρα εργασίας που περνάει για να πετύχετε τους στόχους σας και να φτάσετε ψηλά! Κι αν είστε ήδη σε θέση ευθύνης, νιώστε ασφαλείς επιλέγοντας το Πρόγραμμα Αστικής Ευθύνης Εκπροσώπων και Στελεχών (D&O) της Interasco.