Τα νέα μας

22.01.2022

Τεχνολογία και κλιματική αλλαγή δημιουργούν νέες τάσεις στη μετακίνηση

Τεχνολογία μετακίνησης

Είναι γεγονός ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε όλους τους τομείς και η περίοδος της πανδημίας μας δίδαξε να είμαστε ευέλικτοι και να προσαρμοζόμαστε άμεσα στις νέες συνθήκες, ενώ η τεχνολογία μας διευκολύνει να ανταποκριθούμε στην νέα πραγματικότητα.

Στον τομέα της μετακίνησης, η ηλεκτροκίνηση τείνει να γίνει η κυρίαρχη τάση με εντυπωσιακή δυναμική, συντελώντας στην προστασία του περιβάλλοντος αφού η φόρτιση προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.  Την εμφάνιση τους όμως έχουν κάνει και πολλές επιμέρους τάσεις μετακίνησης, που στόχο έχουν να λύσουν τα υφιστάμενα προβλήματα  και να μας προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο άμεσο μέλλον.

Η ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης αναμένεται επίσης να αλλάξει τον χάρτη των μεταφορών, ενισχύοντας την καταγραφή μέσω τηλεματικής και οδηγώντας σε ασφαλέστερη οδήγηση. Το  Car Sharing  και τα κοινόχρηστα έξυπνα αυτοκίνητα αποτελούν μερικές από αυτές τις νέες πτυχές που φαίνεται ότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αναδιαμόρφωση της βιομηχανίας των αυτοκινήτων.

Στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη εταιρείες που μπαίνουν στη λογική της παροχής προσωποποιημένων υπηρεσιών, με το Car Sharing να βρίσκεται στη διαδικασία πιλοτικής λειτουργίας. Μέσα από τις εφαρμογές Car Sharing παρέχονται απλές λύσεις μετακίνησης για όλους μέσα στην πόλη, με σκοπό να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος τους.

Καθώς οι πελάτες δεν θα επιθυμούν να αγοράζουν νέο αυτοκίνητο συχνά, λόγω του υψηλού κόστους, η καινοτομία θα ενσωματωθεί στην αυτοκινητοβιομηχανία κυρίως μέσω τακτικών αναβαθμίσεων των νέων οχημάτων στον τομέα του υλικού και του λογισμικού με στόχο να κάνουν την οδήγηση ευκολότερη, ασφαλέστερη και πιο άνετη.

Η Interasco Α.Ε.Γ.Α. ακολουθεί στενά τις νέες τάσεις της αγοράς και προσφέρει ανταγωνιστικά πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτου, με 7% έκπτωση σε όλα τα ετήσια ασφαλιστήρια συμβόλαια Ι.Χ.Ε. για να είστε σίγουροι και ασφαλείς στις μετακινήσεις σας.