Τα νέα μας

16.02.2018

Συμβουλές για σωστό πέταγμα χαρταετού χωρίς ατυχήματα

Η Καθαρά Δευτέρα ήταν ανέκαθεν μια οικογενειακή γιορτή, με αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας συνήθως γεμάτες από χαρταετούς που πέταξαν ψηλά στον αέρα ή που δεν μπορέσαμε να απογειώσουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι αναμνήσεις χαράς, αφού τις περάσαμε μαζί με τους γονείς και τα αγαπημένα μας συγγενικά πρόσωπα, συνεχίζοντας τις παραδόσεις της χώρας μας, είτε στο πλάι των μικρότερων μελών της οικογένειας, είτε πλέον με τα δικά μας παιδιά.

Ιδιαίτερα σημαντικό για να περάσουμε όμορφα και αυτή την Καθαρά Δευτέρα είναι να είμαστε προσεκτικοί στο πέταγμα του χαρταετού μας! Καταρχάς θα πρέπει να επιλέξουμε κάποιον ανοικτό χώρο, ελεύθερο από εμπόδια όπως δέντρα, κολώνες και καλώδια της ΔΕΗ, κτήρια και δρόμους διέλευσης οχημάτων. Εάν ο χαρταετός μας μπλεχτεί σε ηλεκτροφόρες κολώνες ή πύργους δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τραβήξουμε το σχοινί μας ή να αναρριχηθούμε για να τον απελευθερώσουμε!

Επίσης ενημερωθείτε εγκαίρως για τις καιρικές συνθήκες της ημέρας και αναλόγως του ανέμου επιλέξτε έναν μικρό χαρταετό σε περίπτωση χαμηλών μποφόρ ή έναν μεγαλύτερο που θα αντέξει εάν πρόκειται να φυσά περισσότερο.

Για να απογειωθεί ο χαρταετός μας μπορούμε να τον τοποθετήσουμε στο έδαφος και να τον σηκώσουμε απότομα. Για να φτάσει ο χαρταετός μας ψηλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουμε προμηθευτεί αρκετό σκοινί, ώστε μόλις απογειωθεί να πάρει ύψος. Εάν δεν έχουμε αρκετό σχοινί είναι πιθανό ο χαρταετός να δημιουργήσει έγκαυμα στα χέρια μας!

Η Interasco είναι εδώ για σας προσφέρει τις καλύτερες ασφαλιστικές λύσεις προσωπικού ατυχήματος και σας εύχεται καλή Καθαρά Δευτέρα σε εσάς και στις οικογένειές σας!