Τα νέα μας

19.04.2019

Σκέψεις που πρέπει να κάνουμε πριν ανακαινίσουμε το σπίτι μας

σπίτι

Όλοι μας θέλουμε κάτι νέο ή διαφορετικό στο σπίτι μας. Μία μεγαλύτερη κουζίνα, ένα πιο όμορφο μπάνιο ή περισσότερο χώρο στο σαλόνι μας. Ωστόσο μία ανακαίνιση είναι πιο απαιτητική από όσο μπορεί να νομίζουμε. Πριν αρχίσουμε λοιπόν να σχεδιάζουμε την αναδιαμόρφωση του σπιτιού μας, πρέπει να σκεφτούμε τις παραμέτρους που θα αναλύσουμε.

Καταρχάς είναι σημαντικό να σκεφτούμε το αν θα κάνουμε μόνοι μας την ανακαίνιση ή όχι. Εάν ωστόσο δεν έχουμε ασχοληθεί ξανά με τα υδραυλικά, τα ηλεκτρολογικά συστήματα και το βάψιμο, καλό θα ήταν να μην πειραματιστούμε, καθώς τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τα καλύτερα και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ακόμη και καταστροφικά για το σπίτι μας, οπότε καλύτερα να αναθέσουμε την ανακαίνιση σε ειδικούς.

Σημαντικός παράγοντας είναι και ο οικονομικός, καθώς μία ανακαίνιση μπορεί να χρειάζεται παραπάνω από τα χρήματα που έχουμε υπολογίσει. Καλό είναι λοιπόν να ξεκινήσουμε με ένα πλάνο και αν το πλάνο μας δεν είναι οικονομικά εφικτό, να περιοριστούμε στις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζονται στο σπίτι μας.

Εάν σχεδιάζουμε να γκρεμίσουμε κάποιον τοίχο του σπιτιού μας, είναι σημαντικό να δούμε πριν, εάν μέσα από τον τοίχο περνούν καλώδια ή σωλήνες νερού ή αερίου, παίρνοντας σχετική βοήθεια από έναν ηλεκτρολόγο και έναν υδραυλικό. Επίσης οι τοίχοι ενός κτηρίου έχουν σχεδιαστεί με συγκεκριμένο τρόπο και για συγκεκριμένο λόγο, κατά συνέπεια προτού γκρεμίσουμε κάποιον τοίχο, πρέπει να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι δεν θα επηρεάσουμε τη στατικότητα του κτηρίου.

Επίσης η ανακαίνιση του σπιτιού μας θα έχει νόημα εφόσον αυξάνει την αξία του. Κατά συνέπεια οι βελτιώσεις που θα κάνουμε πρέπει να μην είναι μόνο αισθητικού χαρακτήρα αλλά να αποσκοπούν επίσης στο να δώσουν αξία στο σπίτι μας και να το κάνουν λιγότερο ενεργοβόρο. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές μπορούμε να περιοριστούμε σε αυτές που θα μας εξοικονομούν ενέργεια, προκειμένου μακροπρόθεσμα να έχουμε πραγματικό κέρδος από την ανακαίνιση του σπιτιού μας.

Σχεδιάστε κι εσείς σωστά την ανακαίνιση του σπιτιού σας και νιώστε ασφαλείς από κάθε κίνδυνο που μπορεί να βλάψει την περιουσία σας, επιλέγοντας τα προγράμματα κατοικίας Προστασία Στέγης 1,2,3 της Interasco.