Τα νέα μας

01.05.2018

Πρωτομαγιά: Η γιορτή των λουλουδιών

Πρωτομαγιά

Η πρώτη ημέρα του Μαΐου είναι η γιορτή της ανθοφορίας, η οποία έχει βαθιές ρίζες και γιορτάζεται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ελλάδα, η Πρωτομαγιά εορταζόταν στην αρχαία Αθήνα με τα Ανθεστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων πομπές προχωρούσαν προς τα ιερά, όπου εναπόθεταν άνθη. Η γιορτή των Ανθεστηρίων σύντομα επεκτάθηκε πέραν των Αθηνών αποκτώντας πανελλήνιο χαρακτήρα. Στην Αγγλία η Πρωτομαγιά συμβολίζει τον ερχομό της άνοιξης και το τέλος των σκληρών χειμωνιάτικων μηνών. Οι παλιότεροι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών βγαίναν στην ύπαιθρο και καλωσόριζαν με μουσική και παιχνίδια τους παραγωγικούς ανοιξιάτικους μήνες που ακολουθούν. Οι Κέλτες γιόρταζαν με το φεστιβάλ του La Bealtaine,  κατά το οποίο άναβαν φωτιές περνώντας ανάμεσα από αυτές κοπάδια αγελάδων ώστε το κοπάδι να εξαγνιστεί και να είναι τυχερό. Στη Γερμανία στήνουν τα δέντρα του Μαΐου, τα οποία είναι στολισμένα με άνθη και σκηνές από γερμανικές τέχνες και δραστηριότητες και ακολουθούν επίσης το έθιμο με τις φωτιές των Κελτών. Στη Γαλλία στολίζουν τα σπίτια με κρίνους οι οποίοι συμβολίζουν τον ερχομό της άνοιξης και την ευτυχία.

Εντούτοις αυτό που δε λείπει από την Πρωτομαγιά είναι το παραδοσιακό στεφάνι, το οποίο αρκετοί αγοράζουν έτοιμο και κρεμούν στην πόρτα τους, ενώ πολλές οικογένειες πηγαίνουν στην εξοχή προκειμένου να διασκεδάσουν με τα παιδιά τους και να στολίσουν μαζί το πρωτομαγιάτικο στεφάνι.

Επίσης στη χώρα μας διοργανώνονται και ανθοκομικές εκθέσεις, τις οποίες μπορούμε να επισκεφθούμε και να θαυμάσουμε τις διάφορες ποικιλίες φυτών και λουλουδιών. Σε κάθε περίπτωση η γιορτή των λουλουδιών αποτελεί μια άριστη ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ερχόμενοι πιο κοντά στη φύση και ξεχνώντας έστω και για λίγο τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Η Interasco σας προσφέρει τις καλύτερες λύσεις πρωτοβάθμιας φροντίδας για εσάς και την οικογένειά σας για να μπορείτε να αισθάνετε ασφαλείς και να γιορτάσετε την πρωτομαγιά φτιάχοντας το δικό σας στεφάνι!