Τα νέα μας

02.06.2020

Γιατί δεν πρέπει να αναβάλλουμε το πρωινό μας ξύπνημα

πρωινό

Όταν πρέπει να ξυπνήσουμε το πρωί, αλλά θέλουμε να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω, αρκετά συχνά αναβάλλουμε το ξυπνητήρι μας. Ωστόσο, αυτή η αναβολή του πρωινού μας ξυπνήματος μας στερεί ευκαιρίες να κάνουμε πράγματα τα οποία θα προλαβαίναμε αν ξυπνούσαμε στην ώρα μας. Ας δούμε λοιπόν κάποιους από τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να αναβάλλουμε το πρωινό μας ξύπνημα.

Καταρχάς όταν πατάμε την αναβολή αφύπνισης χάνουμε την ευκαιρία για περισσότερο ποιοτικό ύπνο, καθώς ο εγκέφαλός μας λαμβάνει συγκεχυμένα μηνύματα, αφού αρχικά προσπαθεί να ενεργοποιήσει το υπόλοιπό μας σώμα, αλλά στη συνέχεια κατανοεί ότι πρέπει να δώσει την εντολή στο σώμα μας να βρεθεί σε κατάσταση ανάπαυσης. Αποτέλεσμα αυτού είναι τελικά να ξυπνήσουμε και να νιώθουμε κουρασμένοι και κακόκεφοι στο ξεκίνημα της ημέρας μας.

Επίσης καθυστερώντας να ξυπνήσουμε χάνουμε τον πολύτιμο χρόνο τον οποίο θα αφιερώναμε προκειμένου να αθληθούμε, να διαβάσουμε τα νέα της ημέρας ή λίγες σελίδες από το αγαπημένο μας βιβλίο καθώς και να τσεκάρουμε τα email μας. Επιπλέον χάνουμε την ευκαιρία να κινητοποιήσουμε τον εαυτό μας, κάνοντας κάποια ενέργεια που κρίνουμε απαραίτητη για να επιτύχουμε τους στόχους μας, όπως για παράδειγμα το να αφιερώσουμε 5-10 λεπτά προκειμένου να καταγράψουμε τις ιδέες μας για ένα σημαντικό project το οποίο έχουμε αναλάβει και πρέπει να φέρουμε σε πέρας.

Κάτι που επίσης χάνουμε όταν ξυπνάμε αργά, είναι την ευκαιρία να απολαύσουμε το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, το πρωινό μας. Και ακριβώς επειδή δε μας μένει αρκετός χρόνος, το πιο πιθανό είναι να αγοράσουμε κάτι πρόχειρο ενώ είμαστε καθοδόν για το γραφείο, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουμε στον οργανισμό μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για να γεμίσουμε ενέργεια και να είμαστε ακόμη πιο αποδοτικοί την υπόλοιπη ημέρα.

Τέλος, όταν επιλέγουμε την αναβολή αφύπνισης, είναι σαν να αναβάλουμε την αναχώρησή μας για το ταξίδι της νέας ημέρας, ενώ ξυπνώντας στην ώρα μας δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό μας να προσαρμοστεί πιο ομαλά στην καθημερινή ρουτίνα.

Υιοθετήστε κι εσείς την τυπικότητα του πρωινού ξυπνήματος, για να έχετε την ευκαιρία να κάνετε δραστηριότητες που θα σας τονώσουν σωματικά και ψυχικά και φροντίστε συνολικά για την υγείας σας επιλέγοντας το πλήρες πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.