Τα νέα μας

13.08.2020

Η προσωπική ανάπτυξη ως πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας

προσωπική ανάπτυξη

Θα μπορούσαμε να παρομοιάζουμε την καθημερινότητά μας με έναν αγώνα δρόμου, όπου διαρκώς θέτουμε στόχους και προσπαθούμε να τους υλοποιήσουμε και να επιτύχουμε. Αυτό όμως που συχνά παραβλέπουμε είναι πως μέσα από αυτή την καθημερινή προσπάθεια, αναπτυσσόμαστε και βελτιωνόμαστε και οι ίδιοι. Ας δούμε λοιπόν γιατί η προσωπική ανάπτυξη μπορεί να αποτελέσει πραγματική πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας στη ζωή μας.

Καταρχάς, στοχεύοντας στην προσωπική μας ανάπτυξη, έχουμε πραγματικά ένα συγκεκριμένο σκοπό, με νόημα. Το ταξίδι της αυτοβελτίωσης μας δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίζουμε τις αξίες και τα πιστεύω μας, να ανακαλύψουμε τα πραγματικά ενδιαφέροντά μας και αυτά που γενικότερα επιθυμούμε στην ζωή μας. Όσο περισσότερο βελτιωνόμαστε τόσο λιγότερος χρόνος θα απαιτείται για την επίτευξη των στόχων μας.

Επίσης, μέρος της αυτοβλετίωσης αποτελεί και η επίγνωση των δυνατοτήτων αλλά και των αδυναμιών μας, γεγονός που θα μας βοηθήσει και στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική στοχοθεσία, αλλά και στο να ανακαλύψουμε με τι θα θέλαμε πραγματικά να ασχοληθούμε. Αν για παράδειγμα είμαστε άτομα που ενδιαφερόμαστε για την ψυχική και συναισθηματική υγεία, θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε με τη συμβουλευτική ή και την ψυχοθεραπεία.

Αναπτύσσοντας τον εαυτό μας θα γίνουμε και πιο ανθεκτικοί μπροστά στα εμπόδια, αλλά και σε ενδεχόμενες αποτυχίες, καθώς θα μάθουμε να τα αντιμετωπίζουμε και αυτά ως φυσικό επόμενο των προσπαθειών μας αλλά και ως μαθήματα, που θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο.

Η προσωπική ανάπτυξη είναι ικανή να βελτιώσει και την αυτό-εικόνα μας, καθώς μας προσδίδει αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα να βελτιώνει και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, διότι γνωρίζοντας τον εαυτό μας φιλτράρουμε καλύτερα τις καταστάσεις και γινόμαστε λιγότερο επικριτικοί με τους άλλους. Όλα τα παραπάνω θα μας βοηθήσουμε να είμαστε συνολικά ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας αλλά και περισσότερο ευτυχείς.

Ακολουθήστε κι εσείς τα παραπάνω βήματα για να έχετε την προσωπική σας ανάπτυξη ως κινητήριο δύναμη στην καθημερινότητά σας και αν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε, νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας το εξειδικευμένο πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.