Τα νέα μας

03.10.2018

Πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας από κινδύνους

σπίτι

Το σπίτι μας είναι το προσωπικό μας καταφύγιο, ο χώρος που μοιραζόμαστε με την οικογένειά μας, που υποδεχόμαστε τους φίλους μας, είναι γενικότερα το πολυτιμότερο υλικό αγαθό μας. Είναι σημαντικό επομένως να προβλέπουμε κινδύνους που μπορούν να οδηγήσουν σε ζημιές είτε λόγω φθοράς του οικήματός μας, είτε λόγω δικής μας αμέλειας.

Ας ξεκινήσουμε από την κουζίνα. Ποτέ δεν πρέπει να απομακρυνόμαστε από τις εστίες όταν είναι ανοικτές και καλό θα είναι να μην έχουμε κοντά στα μάτια της κουζίνας χαρτοπετσέτες, τις πετσέτες που σκουπίζουμε τα πιάτα ή τις μεταλλλικές βάσεις για τα σκεύη.

Επίσης, εάν υπάρχουν στο σπίτι ανιχνευτές καπνού είναι καλό να ανανεώνουμε τις μπαταρίες τους τουλάχιστον μία φορά ετησίως και να τους αντικαταθιστούμε ανά δεκαετία, προκειμένου να λειτουργούν σωστά και να μας ειδοποιήσουν σε περίπτωση κινδύνου.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε να είναι καθαρές οι υδρορροές του σπιτίου, απομακρύνoτας τα πεσμένα σε αυτές φύλλα κάθε άνοιξη και φθινόπωρο, γιατί έτσι αποφεύγουμε τη συσσώρευση του νερού στα θεμέλια του σπιτιού μας, που μπορεί να οδηγήσει και σε πλημμύρα του υπογείου.

Για να αποφύγουμε τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος, θα πρέπει οι καλωδιώσεις του σπιιτού μας να μην υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση τα 40 έτη, και καλό θα ήταν να αντικαταστήσουμε τους παλιούς διακόπτες ισχύος, με τους νέους οι οποίοι σταματούν τη ροή του ρεύματος σε περίπτωση κινδύνου.

Εάν έχουμε σωλήνες εκτεθειμένους, καλό θα ήταν να τους μονώσουμε, καθώς ένας σωλήνας που ραγίζει και σπάει έστω και στο ελάχιστο, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλη απώλεια νερού, με καταστροφικό αποτέλεσμα για τους τοίχους και το δάπεδο του σπιτιού. Επίσης καλό είναι να αντικαταστήσουμε τους πλαστικούς σωλήνες του πλυντηρίου με μεταλλικούς και να τους ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τυχόν διαρροές.

Εάν έχουμε στο σπίτι μας τζάκι, καλό θα είναι να καθαρίζουμε την καμινάδα μας μία φορά κάθε χρόνο και να κρατάμε το πλέγμα του τζακιού κλειστό όσο είναι αναμμένο.

Τέλος, εάν χρησιμοποιούμε ψησταριά υγραερίου καλό θα είναι να την ελέγχουμε τακτικά για τυχόν διαρροές και την έχουμε σε ανοιχτό χώρο και σε απόσταση τουλάχιστον δέκα μέτρων από το σπίτι μας.

Η Interasco, φροντίζει ώστε να απολαμβάνετε τη θαλπωρή του σπιτού σας, χωρίς να ανησυχείτε για κανένα κίνδυνο, προσφέροντάς σας τα ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας, Προστασία Στέγης 1-2-3.