Τα νέα μας

26.01.2021

Κάντε πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέροντα τον καθημερινό περίπατο

περίπατο

Ο καθημερινός περίπατος αποτελεί μία ιδανική μορφή άσκησης και ένα αναγκαίο μέσον για να αποφορτιστούμε από την δύσκολη μέρα μας. Ωστόσο, συχνά αναβάλλουμε τον καθημερινό περίπατο, κυρίως γιατί όταν γίνεται μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας καταντά βαρετός. Ας δούμε λοιπόν με πώς μπορούμε να κάνουμε τον καθημερινό μας περίπατο πιο ενδιαφέρουσα αλλά και πιο ωφέλιμη για την υγεία μας.

Καταρχάς, για να συνδυάσουμε περίπατο και άθληση, μπορούμε να προσθέσουμε στα χέρια μας βάρη, ώστε να ανεβάσουμε τους καρδιακούς παλμούς και να γυμναστούμε πιο εντατικά, ωστόσο καλό θα είναι να μην κρατήσουμε τα βάρη στα χέρια μας καθ’ όλη τη διάρκεια του περιπάτου μας, καθώς μπορεί να μας προκαλέσουν τραυματισμό. Επίσης μπορούμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε μία κυκλική άσκηση. Ξεκινάμε βάζοντας ένα ζευγάρι αλτήρων στο πάρκο. Μετά περπατάμε μία φορά όλο το οικοδομικό τετράγωνο, επιστρέφουμε στο σημείο που είναι οι αλτήρες και κάνουμε μερικές ασκήσεις και συνεχίζουμε με τον γύρο του τετραγώνου. Καλό θα είναι σε αυτές τις κυκλικές ασκήσεις να αποφεύγουμε να προσθέτουμε βάρη στους αστραγάλους μας, γιατί μπορούν να μπλοκάρουν τους τετρακέφαλούς μας και να μας προκαλέσουν μυϊκή ανισορροπία.

Σε περίπτωση που τα βάρη είναι αποτρεπτικά για εμάς, μπορούμε να ξεκινήσουμε τον περίπατό μας σε αργό ρυθμό και όσο ζεσταινόμαστε να εντείνουμε το βήμα μας ή να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο το επίπεδο δυσκολίας, επιλέγοντας μία διαδρομή η οποία έχει σε ορισμένα σημεία της σκαλοπάτια. Αν η ανάγκη μας είναι ένας πιο ήπιος περίπατος, μπορούμε να πάμε απλά στο κοντινό μας πάρκο και να κάνουμε λίγες ασκήσεις streching ή γιόγκα, προκειμένου να αποφορτιστούμε.

Τέλος, εάν χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερη παρακίνηση για να περπατήσουμε, μπορούμε να προσκαλέσουμε έναν φίλο μας που αγαπά το περπάτημα, προκειμένου να αθληθούμε παρέα.

Κάντε κι εσείς πιο ενδιαφέροντα και αποδοτικό τον καθημερινό σας περίπατο, για να αποφορτιστείτε και να ωφελίσετε τον οργανισμό σας και φροντίστε συνολικά για την υγεία σας επιλέγοντας τα πλήρη προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care και First Care Advanced της Interasco.