Τα νέα μας

17.05.2019

Οικιακές συσκευές με ακτινοβολία και τρόποι ασφαλούς χρήσης τους

οικιακές

Υπάρχουν οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας στο σπίτι. Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ όμως κατά πόσο οι συσκευές αυτές είναι ασφαλείς; Κι αν δεν είναι, πως μπορούμε να εξακολουθούμε να τις χρησιμοποιούμε με το λιγότερο δυνατό κίνδυνο για την υγεία μας; Αυτό ακριβώς θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

Η νούμερο ένα σε χρήση αλλά και σε ακτινοβολία συσκευή είναι το Wi-Fi router μας. Και είναι γεγονός ότι αυτή η συσκευή μας είναι πολύτιμη, καθώς παρέχει ασύρματο internet στα κινητά, τα laptop, τα pc μας ακόμη και την smart τηλεόρασή μας. Επειδή λοιπόν το σερφάρισμα είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, πρέπει να φροντίζουμε τουλάχιστον τις νυχτερινές ώρες να απενεργοποιούμε το router μας, και να υποδεχόμαστε εκ νέου τον κόσμο του διαδικτύου το πρωί που ξυπνάμε και ξεκινάμε τη νέα μας ημέρα.

Μία συσκευή που χρησιμοποιείται πολύ από τους νέους γονείς και έχει σχεδόν την ίδια ακτινοβολία με το Wi-Fi router είναι το μόνιτορ παρακολούθησης βρεφών, με αρνητική επίδραση τόσο για το παιδί όσο και για εμάς. Εφόσον λοιπόν επιλέξουμε μία τέτοια συσκευή, καλύτερο είναι να προτιμήσουμε ένα μοντέλο που έχει τεχνολογία eco και παράγει χαμηλότερη ακτινοβολία.

Επόμενη κατηγορία συσκευών είναι τα κινητά μας και τα Bluetooth. Εδώ σημασία έχει η διάρκεια χρήσης. Εάν κάνουμε κλήσεις με Bluetooth είναι σημαντικό να αφήνουμε τη συσκευή μακριά μας όταν ολοκληρώνουμε τη συνομιλία μας και το βράδυ να αφήνουμε τα κινητά μας εκτός κρεβατοκάμαρας, επιλέγοντας αντί του κινητού μας το αγαπημένο μας βιβλίο που θα μας βοηθήσει να κοιμηθούμε και πιο γρήγορα.

Τέλος ακτινοβολία έχουν και τα ασύρματα σταθερά τηλέφωνα, τα οποία θεωρούνται βάσει ερευνών πιο επιβλαβή για την υγεία μας ακόμη και από τα κινητά τηλέφωνα. Για να αποφύγουμε τον κίνδυνο αυτό μπορούμε να χρησιμοποιούμε ένα σταθερό τηλέφωνο με καλώδιο είτε ασύρματα τηλέφωνα νέας γενιάς με μικρότερη ακτινοβολία.

Χρησιμοποιήστε κι εσείς πιο σωστά τις οικιακές συσκευές που παράγουν ακτινοβολία και εξασφαλίστε την προστασία του σπιτιού σας από κάθε κίνδυνο, επιλέγοντας τα πλήρη προγράμματα ασφάλισης κατοικιών Προστασία Στέγης 1-2-3 της Interasco.