Τα νέα μας

06.07.2018

Μύρτιλο, μία υπερτροφή δώρο της φύσης!

Μύρτιλο

Καθώς αυξάνεται ο μέσος όρος του προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού του πλανήτη μας, το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας στρέφεται στις τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βοηθώντας στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και στην καταπολέμηση των νευρολογικών ασθενειών που οδηγούν σε απώλεια της μνήμης.

Πρόσφατη έρευνα της αγροτικού ινστιτούτου ερευνών των ΗΠΑ έδειξε ότι το μύρτιλο , γνωστό και ως blueberry, περιέχει ανθοκυανίνες, που ευθύνονται για το μπλέ του χρώμα και τα αντιοξειδωτικά του. Τα αντιοξειδωτικά είναι αυτά που καταπολεμούν τον  καρκίνο, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τη γήρανση. Πραγματοποιήθηκαν πειράματα στα εργαστήρια του ινστιτούτου που απέδειξαν ότι η κατανάλωση του μύρτιλου οδηγεί σε αυξημένη δραστηριότητα γεννήσεως νέων εγκεφαλικών κυττάρων στην περιοχή του ιππόκαμπου, η οποία ευθύνεται για τη λειτουργία της μνήμης, αναπλάθοντας συνεχώς τους εγκεφαλικούς νευρώνες. Αυτή η σημαντική ανακάλυψη των ιδιοτήτων ενός τόσο διαδεδομένου προϊόντος πρόκειται να βοηθήσει εξαιρετικά τις ανάγκες του εγκεφάλου μας από τις πιο απλές μέχρι τις πιο δύσκολες, που χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής. Οι σύγχρονοι και απαιτητικοί ρυθμοί ζωής μας οδηγούν συχνά σε έλλειψη συγκέντρωσης και απώλεια της βραχυπρόθεσμης μνήμης μας, φαινόμενα που καταπολεμώνται με τα φλαβονοειδή που περιέχουν τα blueberries. Επίσης, καθώς ο εγκέφαλός μας «γερνάει» τείνει να επηρεάζεται η γνωστική μας λειτουργία, την οποία μπορούμε ωστόσο να κρατήσουμε σε καλά επίπεδα ακολουθώντας μια διατροφή πλούσια σε φυτικές τροφές όπως τα μύρτιλα.

Σε άλλη πρόσφατη έρευνα, άτομα ηλικίας 65-77 ετών που κατανάλωναν 30ml συμπυκνωμένου χυμού μύρτιλου αποδείχθηκε ότι είχαν αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και μνήμη, αναλογικά με άλλα άτομα της ίδιας ηλικιακής ράντας. Η κανάλωση μύρτιλου βοηθά ακόμη και σε πιο δύσκολες περιπτώσεις ατόμων που πάσχουν από άνοια ή Alzheimer , καθώς οδηγεί τους ασθενείς σε βελτίωση της μνήμης και της δυνατότητας ανάκτησης λέξεων. Όλα τα παραπάνω καθιστούν το μύρτιλο μια  πραγματική ασπίδα του εγκεφάλου, και της υγιούς λειτουργίας του, χαρίζοντάς μας ένα καλύτερο επίπεδο ζωής!

Η Interasco, πάντα ενδιαφερόμενη για το υψηλό επίπεδο διαβίωσης των ασφαλισμένων της, σας παρέχει τις καλύτερες επιλογές πρωτοβάθμιας περίθαλψης για εσάς και την οικογένεια σας!