Τα νέα μας

14.11.2018

Πέντε μύθοι για τους πνευματικά ισχυρούς ανθρώπους!

μύθοι

Η πνευματική δύναμη είναι από τις πιο παρερμηνευμένες έννοιες. Όλοι μας είμαστε βέβαιοι ότι ένα άτομο πνευματικά ισχυρό μπορεί πάντα να μένει δυνατό και ανεπηρέαστο από κάθε τι αρνητικό που του συμβαίνει, όμως αυτό αδικεί ένα τέτοιο άτομο. Είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε λοιπόν το τι πραγματικά σημαίνει το να είμαστε πνευματικά ισχυροί και αυτό θα εξηγήσουμε, καταρρίπτοντας τους έξι μύθους των πνευματικά ισχυρών ατόμων.

Σύμφωνα με τον πρώτο μύθο, εάν είμαστε πνευματικά ισχυροί είμαστε πάντοτε αισιόδοξοι. Εντούτοις είναι αδύνατον βιολογικά για έναν άνθρωπο να είναι πάντοτε θετικός. Οι ισχυροί πνευματικά άνθρωποι μπορεί να έχουν μια περισσότερο θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν απογοητεύονται κάποιες φορές γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι.

Ο δεύτερος μύθος για τους πνευματικούς ανθρώπους τους θέλει να μην τα παρατούν ποτέ! Ωστόσο οι ισχυρότεροι πνευματικά άνθρωποι γνωρίζουν πότε ακριβώς να υποχωρήσουν και πότε να εντείνουν τις προσπάθειές τους.

Ο τρίτος μύθος λέει πως οι πενυματικοί άνθρωποι δεν έχουν όρια. Από την άλλη μεριά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα δικά μας όρια αλλά και τα όρια των άλλων ανθρώπων, προκειμένου να μην εξωθούμε τις καταστάσεις στα άκρα και να συνυπάρχουμε αρμονικά με τους γύρω μας.

Ο τέταρτος μύθος θέλει τους ισχυρούς πενυματικά ανθρώπους να είναι πάντοτε επιτυχημένοι, όμως αυτοί οι άνθρωποι έγιναν πνευματικά ισχυροί γιατί έκαναν λάθη και έμαθαν μέσα από αυτά να προσπαθούν καθημερινά για το καλύτερο, επιτυγχάνοντας αποτελεσματικότερα τους στόχους τους.

Σύμφωνα με τον πέμπτο μύθο οι άνθρωποι που είναι πενυματικά ισχυροί αποδέχονται κάθε πρόσκληση, γεγονός που δεν ισχύει, καθώς τα άτομα αυτά γνωρίζουν πολύ καλά τις ικανότητές τους και τις πιθανότητες αποτυχίας αναλαμβάνοντας προκλήσεις που ξεπερνούν τις δυνάμεις τους.

Ο τελευταίος μύθος λέει πως η αλλαγή είναι κάτι που δεν ταράζει έναν άνθρωπο που είναι πνευματικά δυνατός. Ωστόσο οι αλλαγές μας επηρεάζουν όλους, καθώς η αναστάτωση είτε η οργή που μας προκαλούν είναι συναισθήματα και όλοι οι άνθρωποι είμαστε επιρρεπείς στα συναισθήματά μας. Απλώς οι πνευματικά ισχυροί άνθρωποι έχουν τη δύναμη να ξεπερνούν τα εμπόδια και να συνεχίζουν.

Εάν κι εσείς νιώθετε πνευματικά ισχυροί, μην απογοητεύεστε, αλλά δείτε κάθε δυσκολία ως ένα μάθημα ζωής που θα σας κάνει πιο ισχυρούς και επιλέξτε για το απόλυτο αίσθημα ασφάλειας για την υγεία σας το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας First Care της Interasco.