Τα νέα μας

27.03.2019

Μειώστε την πνευματική εξάντληση

εξάντληση

Στην σημερινή  εποχή, είναι δύσκολο να διατηρήσουμε την πνευματική μας υγεία σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας του τόνου των πληροφοριών που βομβαρδίζουν καθημερινά τον εγκέφαλό μας. Περνάμε ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή στην εργασία μας και στο σπίτι μας και άπειρες νύχτες κατακλυσμένοι από σκέψεις που μας αγχώνουν.

Ας δούμε λοιπόν κάποια απλά βήματα, που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε την πνευματική εξάντληση.

Καταρχάς είναι σημαντικό η άσκηση να αποτελέσει μέρος της καθημερινότητάς μας. Η πνευματική κόπωση συχνά μας αποτρέπει από την επίσκεψη στο γυμναστήριο, οφείλουμε ωστόσο να καταπολεμήσουμε αυτό το συναίσθημα και να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, γυμναζόμενοι συστηματικά, προκειμένου η γυμναστική να αποτελέσει μία ακόμη καθημερινή ρουτίνα καθώς θα βοηθήσει όχι μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα μας.

Έπειτα, δεν πρέπει να αναλαμβάνουμε περισσότερη δουλειά από αυτή που μπορούμε να διεκπεραιώσουμε. Κι ακόμη κι αν είναι εξαιρετικά απαιτητική η θέση εργασίας μας, μπορούμε με τον σωστό προγραμματισμό να μείνουμε εντός του πλάνου των εργασιών μας και να τις ολοκληρώσουμε περισσότερο αποτελεσματικά και επιτυχημένα. Και μία προέκταση του προηγούμενου είναι να εκτελούμε τις καθημερινές μας εργασίες μία-μία και όχι ταυτόχρονα καθώς έτσι τελικά καταφέρνουμε να επιτύχουμε λιγότερα και να αγχωνόμαστε περισσότερο.

Επίσης τα Σαββατοκύριακα ή σε περιόδους αργιών και διακοπών οφείλουμε να ξεκουραζόμαστε και να αφήνουμε μακριά τα καθημερινά προβλήματα. Έτσι θα γεμίσουμε ενέργεια και όταν επιστρέψουμε στο γραφείο θα είμαστε περισσότερο έτοιμοι για να κάνουμε το καλύτερο.

Η διατροφή είναι επίσης ένα βασικό κομμάτι της σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Καλό θα είναι να αποφεύγουμε την πολλή ζάχαρη και καφεΐνη και να προσθέσουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο περισσότερα λαχανικά, φρούτα και ψαρικά.

Μία επιπλέον σημαντική παράμετρος είναι και ο επαρκής ύπνος. Καταφέρνοντας να κοιμόμαστε 8 ώρες ημερησίως, βοηθάμε τον εγκέφαλό μας να λειτουργεί καλύτερα και έτσι λαμβάνουμε καλύτερες αποφάσεις και συγκεντρωνόμαστε περισσότερο.

Τέλος, θα πρέπει να σκεφτόμαστε πάντοτε θετικά, καθώς οι αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα εντείνουν τους φόβους και τα άγχη μας. Αντιμετωπίζοντας θετικότερα τη ζωή γεμίζουμε με θετικά συναισθήματα και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Φροντίστε κι εσείς την πνευματική σας υγεία και νιώστε ξέγνοιαστοι για τη φυσική σας υγεία, επιλέγοντας τα καινοτόμα προγράμματα νοσηλείας New της Interasco.