Τα νέα μας

20.03.2020

Κορωνοϊός και κανόνες διαφύλαξης της δημόσιας ασφάλειας

Κορωνοϊός

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα για τον νέο κορωνοϊό, όλοι μας πρέπει να φροντίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα που θα εμποδίσουν την εξάπλωσή του. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε και τι θα πρέπει να αποφεύγουμε.

Καταρχάς είναι σημαντικό να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό, να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια το πρόσωπό μας, ιδίως τα μάτια, τη μύτη και το στόμα μας. Όταν φταρνιζόμαστε θα πρέπει να καλύπτουμε το στόμα μας με χαρτομάντηλο το οποίο θα πετάμε αμέσως μετά. Εάν δεν έχουμε χαρτομάντηλο προτιμάμε να βήχουμε στο εσωτερικό του αγκώνα μας.

Σε περίπτωση που έχουμε βήχα, συνάχι, πυρετό ή πονόλαιμο καλό είναι να παραμείνουμε στο σπίτι και να μην επισκεφθούμε το γιατρό μας ή το νοσοκομείο. Εάν τα συμπτώματα χειροτερεύσουν ή ανήκουμε σε ομάδα υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένη υγεία λόγω διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων ή χρόνιου αναπνευστικού προβλήματος) θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουμε με τον γιατρό μας. Εάν λαμβάνουμε
φαρμακευτική αγωγή, ακολουθούμε τις συμβουλές του γιατρού μας. Εάν κάποιο άτομο του κύκλου μας εμφανίσει συμπτώματα ή ανήκει σε ευπαθή ομάδα θα πρέπει να αποφύγουμε την επαφή με αυτό.

Σημαντικό είναι να αποφεύγουμε και τις κοινωνικές συναθροίσεις σε ανοιχτούς χώρους αλλά και τις επισκέψεις στα σπίτια. Αν σχεδιάζουμε να κάνουμε ένα ταξίδι στην ιδιαίτερη πατρίδα μας καλό θα είναι να το αναβάλουμε. Εάν κάποιο άτομο του περιβάλλοντός μας νοσηλεύεται αυτή την περίοδο δεν πρέπει να το επισκεφθούμε, καθώς το ανοσοποιητικό του είναι αδύναμο και διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσει από τον ιό.

Τέλος, καλό θα είναι σε χώρους με κόσμο όπως είναι το σούπερ μάρκετ, να φοράμε μάσκα και να κρατάμε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ μας.

Ακολουθούμε υπεύθυνα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μένουμε σπίτι και νιώθουμε σιγουριά, γιατί με το My Interasco Πελατών και το My Interasco Συνεργατών ο online έλεγχος των συμβολαίων γίνεται ασφαλής, απλός και πλήρης.