Τα νέα μας

26.09.2018

Το κλειδί της ευτυχίας είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση!

αυτοπεποίθηση

Υπάρχουν στιγμές που ακόμη και το παραμκρό λάθος ή αστοχία μας κάνει να απογοητευόμαστε. Κι όσο χειρότερα νιώθουμε για τον εαυτό μας τόσο περισσότερο χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας, με αποτέλεσμα να φοβόμαστε να τολμήσουμε για να επιτύχουμε. Η ισχυρή αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι που ξαφνικά θέλουμε και μπορούμε να αποκτήσουμε, αλλά μπορούμε σταδιακά να τη χτίσουμε για να ενδυναμώσουμε τον εαυτό μας ουσιαστικά. Ας δούμε λοιπόν πως γίνεται αυτό!

Ας ξεκινήσουμε με κάποιο νέο χόμπι, εφάμιλλο με τα ταλέντα και τις ικανότητές μας, για να ενισχύσουμε το πόσο ικανοί νιώθουμε. Έπειτα μπορούμε να κάνουμε μια λίστα με τους στόχους που έχουμε επιτύχει έως τώρα, μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα βήμα που σίγουρα θα μας κάνει να νιώσουμε υπερήφανοι για τα όσα έχουμε καταφέρει.

Σημαντικές είναι και οι αξίες μας και το να εξετάσουμε κατά πόσο ζούμε σύμφωνα με αυτές ή όχι. Όσο πιο κοντά στα πιστεύω μας είναι ο τρόπος ζωής μας τόσο πιο καλά θα αισθανόμαστε στο τέλος κάθε ημέρας.

Θα πρέπει επίσης να ξεφύγουμε από την ζώνη ασφάλειάς μας, γνωρίζοντας περισσότερο κόσμο –απομακρύνοντας ταυτόχρονα άτομα που μας κάνουν να νιώθουμε μειονεκτικά– ή αντιμετωπίζοντας καταστάσεις με τρόπο αντισυμβατικό, καθώς η αυτοπεποίθηση ξεκινά εκεί που τελειώνει η ζώνη ασφαλείας μας.

Ακόμη ένα βήμα είναι το να προσφέρουμε στους άλλους τη βοήθειά μας αξιοποιώντας όλες τις ικανότητες που έχουμε, καθώς η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μας κάνει πιο γεμάτους συναισθηματικά.

Εάν αποτύχουμε πρέπει να αγκαλιάσουμε την αποτυχία μας αντιμετωπίζοντάς τη ως ευκαιρία μάθησης, θεωρώντας πάντα τον εαυτό μας ένα μαθητή που κάνει αργά και σταθερά βήματα, άλλοτε περισσότερο επιτυχημένα και άλλοτε λιγότερο.

Τέλος, επειδή η αυτοπεποίθηση δε συνδέεται μόνο με το πως νιώθουμε εσωτερικά, αλλά και με την εμφάνισή μας, είναι καιρός να ανανεωθούμε, να αγοράσουμε νέα ρούχα διαφορετικού στυλ ή να τολμήσουμε μια εντελώς διαφορετική κόμμωση.

Η Interasco, βρισκόμενη πάντα στο πλευρό των ασφαλιζόμενών της προσφέρει τις καλύτερες λύσεις για την φροντίδα της υγείας τους, με τα προγράμματα νοσηλείας New, για να έχουν ισχυρή αυτοπεποίθηση και να νιώθουν ασφαλείς!