Τα νέα μας

29.03.2019

Πώς να είμαστε ο καλύτερος μας εαυτός καθημερινά

Εάν  κάποιος σας ρωτήσει εάν είστε ο καλύτερος εαυτός σας μία δεδομένη στιγμή, τι θα απαντούσατε; Πιθανότατα θα απαντούσατε αρνητικά, δίνοντας ένα σωρό δικαιολογίες. Αιτία αυτού του προβλήματος είναι, τις περισσότερες φορές, ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε.

Το μυαλό μας είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν πώς να το αξιοποιήσουν σωστά. Απλά αφήνουμε τη σκέψη μας ελεύθερη και ενεργούμε αυθόρμητα, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούμε με βάση τις πραγματικές μας επιθυμίες αλλά σύμφωνα με παρορμήσεις.

Για να είμαστε λοιπόν ο καλύτερος εαυτός μας πρέπει να κάνουμε καθημερινά μικρές αλλαγές, που γίνονται εντελώς φυσικά εφόσον ακολουθήσουμε τρεις απλές αρχές που θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

Καταρχάς η πραγματική μας αξία δεν μεταβάλλεται. Πολλοί έχουν ακούσει ξανά αυτό το ρητό αλλά δεν το κατανοούν. Και είναι εξαιρετικά απλό: ανεξάρτητα από το αν είμαστε σε καλή ή σε κακή συναισθηματική κατάσταση, αν είμαστε λυπημένοι, θυμωμένοι ή χαρούμενοι, είμαστε κάθε φορά ο ίδιος άνθρωπος, με την ίδια αξία.

Επίσης οι άλλοι άνθρωποι δεν είναι εχθροί μας. Συνήθως ζούμε αναμένοντας να πολεμήσουμε κάποιον εχθρό που βρίσκεται στο περιβάλλον  μας. Συχνά αποτυπώνουμε την έννοια του εχθρού στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, εστιάζοντας σε αυτούς που μας προκαλούν άγχος. Στην πραγματικότητα αυτό που ισχύει είναι ακριβώς το αντίθετο. Οι άλλοι άνθρωποι δεν είναι εχθροί μας και μπορούμε να ωφεληθούμε πραγματικά κάνοντάς τους φίλους μας. Έτσι συναναστρεφόμαστε πιο αποτελεσματικά με τα άτομα του περιβάλλοντός μας, ανταλλάσσουμε απόψεις και βελτιωνόμαστε.

Τέλος, όταν είμαστε ο εαυτός μας κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Συχνά πιστεύουμε ότι το να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο είναι μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, που απαιτεί το να σταματήσουμε κάθε εμπόλεμη σύγκρουση. Αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή. Κάνουμε τον κόσμο καλύτερο με το να είμαστε απλά ο εαυτός μας.

Μάθετε κι εσείς πώς να είστε ο καλύτερός σας εαυτός και φροντίστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας First Care από την Interasco.