Τα νέα μας

09.11.2018

Ποια είναι τα καλύτερα υγιεινά σνακ πριν από τον βραδινό σας ύπνο;

σνακ

Έστω ότι η ώρα είναι 11 μ.μ., έχετε τελειώσει το δείπνο σας αρκετή ώρα νωρίτερα και βρίσκεστε μπροστά στο ψυγείο σας, αναζητώντας ένα υγιεινό σνακ πριν το βραδινό σας ύπνο, που θα σας χορτάσει χωρίς να πάρετε βάρος. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες του πανεπιστημίου της Florida των ΗΠΑ, η κατανάλωση 30 γραμμαρίων πρωτεΐνης περίπου 30 λεπτά πριν από τον βραδινό μας ύπνο έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό μας, οφελώντας παράλληλα το μεταβολισμό μας, τους μύες του σώματος και γενικότερα την υγεία μας, αποτρέποντας την αύξηση του σωματικού βάρους.

Στη συγκεκριμένη έρευνα έλαβαν μέρος νεαρές γυναίκες 20-25 ετών, χωρίς διαγνωσμένα προβλήματα υγείας, που κλήθηκαν να καταναλώσουν τυρί χαμηλών λιπαρών γύρω στα 30 λεπτά πριν από το βραδινό τους ύπνο. Ο στόχος των ερευνητών ήταν να αποδειχθεί το κατά πόσον οι συγκεκριμένες συνθήκες κατανάλωσης πρωτεΐνης θα επιδρούσαν στον οργανισμό τους και στην αποκατάσταση του μυικού τους συστήματος.

Η ουσία της έρευνας ήταν να αποδειχθεί ότι η στερεά τροφή έχει εξίσου ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό όπως και οι βιταμίνες και τα μέταλλα που αρκετοί καταναλώνουν με τη μορφή συμπληρωμάτων διατροφής. Και τα αποτελέσματα της έρευνας δικαίωσαν τους επιστήμονες, καθώς στα 30 γραμμάρια τυριού χαμηλών λιπαρών εμπεριέχονται λιγότερο από 6 γραμμάρια λίπους, ωστόσο, καταναλώνοντάς το αργά το βράδυ νιώθουμε χορτασμένοι, χωρίς να αυξηθεί το σωματικό μας βάρος.

Ένα ακόμη υγιεινό βραδινό σνακ είναι και το γιαούρτι, συνοδευόμενο με ρόδι ή μύρτιλα. Για όσους δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μια υγιεινή λύση για ένα «σχεδόν μεταμεσονύκτιο» σνακ είναι και οι ξηροί καρποί, όπως τα φυστίκια, που αντικαθιστούν επάξια ένα ανθυγιεινό σνακ όπως είναι τα τσιπς ή τα μπισκότα, βοηθώντας μας στον έλεγχο του σωματικού βάρους και στη βελτίωση των επιπέδων της χοληστερόλης και των λιπιδίων του οργανισμού μας.

Άλλωστε είναι καλό να θυμόμαστε ότι όσες φορές καταναλώσαμε βαριά γεύματα αργά το βράδυ, όχι μόνο πήραμε κιλά αλλά παράλληλα στερηθήκαμε την καλή ποιότητα ύπνου που έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη, για να αντεπεξέλθουμε στη δύσκολα καθημερινότητα!

Κάντε κι εσείς υγιεινές επιλογές γευμάτων την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το ψυγείο σας πριν το βραδινό σας ύπνο, και επιλέξτε για τη φροντίδα της υγείας σας το πρωτοποριακό πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.