Τα νέα μας

28.12.2019

Καλές πράξεις που μπορούμε να κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα

Βρισκόμαστε στην καρδιά της εορταστικής περιόδου. Έχουμε στολίσει το σπίτι μας και έχουμε αγοράσει σχεδόν όλα τα δώρα που θα χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Επειδή όμως τα Χριστούγεννα αποτελούν γενικότερα μία γιορτή χαράς και αλληλεγγύης μπορούμε να κάνουμε και κάποιες απλές πράξεις που θα δώσουν μεγάλη χαρά στους συνανθρώπους μας και θα μας κάνουν να αισθανθούμε πλήρεις συναισθηματικά. Ας δούμε λοιπόν κάποιες από τις «καλές πράξεις» των Χριστουγέννων.

Καταρχάς μπορούμε να στείλουμε ευχετήριες κάρτες σε συγγενείς μας και φίλους που μένουν μακριά μας. Είναι σίγουρο ότι θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι τους θυμηθήκαμε και θα τους γεμίσουμε χαρά. Αν τώρα πάμε σε κάποιο εστιατόριο ή καφέ, μπορούμε να δώσουμε μεγαλύτερο φιλοδώρημα στον ευγενικό σερβιτόρο που μας εξυπηρέτησε, ως πράξη ανταπόδωσης για τη συμπεριφορά του, και κατανόησης για την προσπάθειά του να μας εξυπηρετήσει σωστά, παρά τον άπλετο κόσμο που επισκέπτεται το μαγαζί όπου εργάζεται στις ημέρες των γιορτών.

Στο χώρο εργασίας μας, μπορούμε να πούμε στους συναδέλφους μας πόσο υπερήφανοι νιώθουμε για αυτούς για όλη την καλή δουλειά που έκαναν και αυτόν το χρόνο, προκειμένου να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή τους και να ξεκινήσουμε ακόμη πιο παραγωγικά την νέα χρονιά.

Άλλη καλή πράξη είναι το να αγοράσουμε περισσότερα τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ και να τα προσφέρουμε σε κάποιο κοντινό κέντρο απορίας. Επίσης, αν έχουμε γείτονες μεγάλης ηλικίας μπορούμε να προσφερθούμε να τους βοηθήσουμε με τα ψώνια τους ή και να τους καλέσουμε στο γιορτινό μας τραπέζι, σε περίπτωση που δεν έχουν κάποια πρόσκληση από συγγενείς τους. Τέλος, αν είμαστε φιλόζωοι, μπορούμε να επισκεφθούμε αυτές τις γιορτές ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων και να υιοθετήσουμε ένα κατοικίδιο.

Κάντε κι εσείς τις χριστουγεννιάτικες πράξεις σας, για να συμβάλλετε στο θετικό κλίμα των γιορτών και κάντε τη σωστή επιλογή για την ασφάλεια της υγείας της οικογένειά σας, επιλέγοντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.