Τα νέα μας

13.02.2019

Καθημερινές ενέργειες για έναν καλύτερο κόσμο

κόσμο

Συχνά αναρωτιόμαστε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Για παράδειγμα τι θα μπορούσε να γίνει από πλευράς μας για να εξαλείψουμε την πείνα που υπάρχει σε πολλές χώρες και να σταματήσουμε κάθε πόλεμο.

Καταλήγουμε έτσι στο συμπέρασμα ότι για τέτοιες αλλαγές θα πρέπει να έχουμε υπερδυνάμεις. Ωστόσο αυτό δεν είναι αναγκαίο. Ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος απλά και μόνο με ένα χαμόγελό μας και απλές πράξεις καλοσύνης, ειλικρίνειας και ανθρωπιάς.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι καθημερινές μας πράξεις που έχουν τη δύναμη να κάνουν τον κόσμο στον οποίο ζούμε πιο όμορφο.

Μία πράξη ευγένειας είναι απαραίτητη. Και με αυτό δεν εννοούμε κάποια πράξη φιλανθρωπίας ή συμμετοχής σε κάποιον έρανο. Είναι απλώς το να χαρίσουμε ένα χαμόγελο σε κάποιον άγνωστο, να βοηθήσουμε έναν ηλικιωμένο να περάσει το δρόμο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αμέτρητες πράξεις ευγένειας που μπορούμε να κάνουμε, χαρίζοντας στους ανθρώπους γύρω μας μία ευτυχισμένη στιγμή και κάνοντας την ημέρα των άλλων καλύτερη.

Έπειτα σημαντική είναι και μία ειλικρινής ενέργεια. Η καθημερινότητά μας δεν μας επιτρέπει να είμαστε συνεχώς ειλικρινείς και να εκφράζουμε αυτό που αληθινά πιστεύουμε. Όμως το να λέμε την αλήθεια μας βοηθά να ξεδιπλώνουμε τα συναισθήματά μας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε κρατώντας σε ένα ημερολόγιο τις πιο «ωμές» μας σκέψεις, να μιλήσουμε σε κάποιον που εμπιστευόμαστε ή να κάνουμε κάτι που πραγματικά πιστεύουμε. Άλλωστε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε είναι αυτό που είμαστε και ο κόσμος έχει ανάγκη από αληθινούς και αυθεντικούς ανθρώπους.

Τέλος, βασική είναι και μία σοφή ενέργεια, που μπορεί να μη μας βοηθήσει άμεσα, αλλά μπορεί να μας χαρίσει μία καλύτερη ζωή στο μέλλον. Είναι κάτι σαν επένδυση. Μπορούμε λοιπόν να εργαστούμε μία ώρα παραπάνω για να προγραμματίσουμε καλύτερα την επόμενη ημέρα, να ασκηθούμε ή να τραφούμε πιο υγιεινά.

Υιοθετήστε κι εσείς αυτές τις απλές, καθημερινές ενέργειες, προκειμένου να κάνετε πιο όμορφη την καθημερινότητά σας αλλά και την καθημερινότητα των συνανθρώπων σας και φροντίστε για την υγεία των αγαπημένων σας προσώπων, επιλέγοντας το πρωτοποριακό πρόγραμμα νοσηλείας New Platinum Family της Interasco.