Τα νέα μας

17.08.2019

Πώς να αποκτήσουμε ισχυρή στάση ζωής

Όλοι μας αποζητούμε την επιτυχία στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή. Ωστόσο, πολλές φορές διστάζουμε μπροστά στη λήψη σημαντικών αποφάσεων ή ακόμη και στο να ρισκάρουμε προκειμένου να κάνουμε αυτό που για εμάς είναι σωστό, προκειμένου στο τέλος της ημέρας να είμαστε κερδισμένοι και να κάνουμε και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας ευτυχισμένους. Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους θα καταφέρουμε να ισχυροποιήσουμε τη στάση ζωής μας και τις αντιλήψεις μας, προκειμένου να αγγίξουμε την επιτυχία.

Το πρώτο βήμα είναι να αποδεχτούμε ότι είναι αναγκαίο να υιοθετήσουμε μία ισχυρή στάση ζωής και το αμέσως επόμενο βήμα είναι να δεσμευτούμε προσωπικά για να επιτύχουμε αυτό τον σκοπό. Έτσι θα σταματήσουμε να  ανησυχούμε για τα προβλήματα της καθημερινότητας γιατί θα στρέψουμε την προσοχή μας στο να βρούμε λύσεις για τα προβλήματά μας.

Έπειτα είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε τις ιδέες και τα πιστεύω μας γιατί έτσι μπορούμε να είμαστε αληθινοί και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Επίσης το να έχουμε μία ισχυρή θεώρηση των πραγμάτων, δε σημαίνει κι ότι δεν πρέπει να μοιραζόμαστε τα σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν με άτομα που εμπιστευόμαστε και γνωρίζουμε ότι η γνώμη και η νουθεσία τους είναι πολύτιμη και μπορεί να μας βοηθήσει στο δύσκολο δρόμο προς την επιτυχία.

Σημαντικό είναι ακόμη να αποκτήσουμε «καλές συνήθειες» όπως είναι η δικτύωση, που θα μας βοηθήσει στο να εξελιχθούμε δεχόμενοι αλλά και προσφέροντας βοήθεια. Στα πλαίσα της δικτύωσης και των καλών εργασιακών και κοινωνικών σχέσεων θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε και τη μοναδικότητα των ατόμων που μας πλαισιώνουν. Για να μπορέσουμε να παραμείνουμε ισχυροί μπροστά στα προβλήματα είναι βασικο και το να αντιμετωπίζουμε τα εμπόδια ένα – ένα και όχι μαζικά. Έτσι οι αντιξοότητές μας θα εξαλειφθούν ευκολότερα και θα είναι μικρότερες οι πιθανότητες να απογοητευτούμε και ο δρόμος προς την επιτυχία να μοιάζει μακρινός…

Τέλος, αυτό που πρέπει να αντιμετωπίζουμε είναι η αναβλητικότητα που όλοι έχουμε στη φύση μας. Όταν αποφεύγουμε να ασχοληθούμε με ένα πρόβλημα ή μία κατάσταση, βρισκόμαστε προoδευτικά μπροστά από πελώρια εμπόδια που δύσκολα μπορούμε να προσπεράσουμε.

Ισχυροποιήστε κι εσείς τη στάση ζωής σας, για να επιτύχετε πιο εύκολα τους στόχους σας και αν κατέχετε θέση ευθύνης στην επιχείρηση πουεργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας, επιλέγοντας το πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.