Τα νέα μας

24.08.2018

Θωρακίστε την καρδιά σας με την διατροφή!

καρδιά

Η καρδιά είναι το πολυτιμότερο όργανο του σώματός μας. Ένας απλός τρόπος προστασίας της είναι η τακτική άσκηση, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.Ωστόσο η άσκηση δεν αρκεί, καθώς είναι το ένα κομμάτι που κρατά την καρδιά μας σε φόρμα. Το δεύτερο κομμάτι, και ίσως το σημαντικότερο, είναι η διατροφή που ακολουθούμε.

Υπάρχουν τροφές που θεωρούνται ιδανικές για να διατηρούμε την καρδιά μας δυνατή. Η πρώτη από αυτές είναι ο σωλομός, οι φρέσκες σαρδέλες και γενικότερα όλα τα λιπαρά ψάρια, που περιέχουν Ω-3 το οποίο βάσει ερευνών μειώνει την αρρυθμία και την αρτηριοσκλήρυνση. Καταναλώστε επομένως άφοβα τέτοια ψάρια δύο φορές την εβδομάδα. Άλλη υπερτροφή είναι η βρώμη. Η βρώμη μειώνει τη χοληστερόλη, καθώς την απορροφά και δεν της επιτρέπει να φράζει τη ροή του αίματος στις αρτηρίες. Θα τη βρείτε και μόνη της αλλά και σε ψωμί και ζυμαρικά ολικής άλεσης, που είναι επίσης πιο υγιεινά από τα κοινά. Επίσης φρούτα που ανήκουν στην οικογένεια των μούρων, όπως τα βατόμουρα, τα μύρτιλα και οι φράουλες μειώνουν πάνω από 30% την πιθανότητα ενός καρδιακού επεισοδίου. Τα φλαβονοειδή και τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν μειώνουν την αρτηριακή πίεση και διαστέλλουν τα κύτταρα του αίματος. Η μαύρη σοκολάτα, με την υψηλή της περιεκτικότητα σε κακάο, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων καθώς οι πολυφαινόλες που περιέχει, βοηθούν την αρτηριακή πίεση και την αποτροπή φλεγμονών και θρομβώσεων. Παραδόξως μια ακόμη τροφή που βοηθά την καρδιά μας είναι και οι πατάτα, όταν δεν είναι εξαιρετικά τηγανισμένη. Ακόμη κι αν οι περισσότεροι θεωρούμε τις πατάτες ανούσιες για τη διατροφή μας ή και επιβλαβείς, το ποτάσιο και οι ίνες τους μειώνουν τις πιθανότητες καρδιαγγειακών νόσων. Ένα ακόμη λαχανικό που βοηθά την καρδιά μας είναι η ντομάτα, η οποία περιέχει λυκοπένιο, που εξουδετερώνει την κακή χοληστερόλη, κρατά ανοικτά τα κύτταρα του αίματος και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Και κλείνουμε με το «βασιλιά» των τροφών, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη, δίνει γεύση στα φαγητά μας και όταν το καταναλώνουμε ωμό βοηθάμε τη μείωση της χολεστερόλης και των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

H Interasco, σας καλεί να θωρακίσετε και εσείς την καρδιά σας. Νοιαστείτε για την καλή διατροφή του εαυτού σας και της οικογένειάς σας και επιλέξτε την καλύτερη λύση για την πρωτοβάθμια περίθαλψή σας με το First Care.