Τα νέα μας

24.10.2018

Θωρακίστε τον οργανισμό σας μέσα από απλά βήματα!

οργανισμό

Με το πέρασμα του χρόνου μειώνεται η απόδοση του ανοσοποιητικού μας. Εντούτοις ο τρόπος ζωής μας μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, κρατώντας μας ακμαίους και υγιείς. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό.

Αρχικά είναι σημαντική η άσκηση. Η συστηματική άσκηση, βοηθά το καρδειαγειακό μας σύστημα, προστατεύει το σώμα μας από τις ασθένειες και βοηθά τα κύτταρά μας να έχουν καλύτερη κίνηση, εκτελλώντας αποτελεσματικότερα τις λειτουργίες τους.

Σύμμαχος του ανοσοποιητικού μας είναι και η λεγόμενη «πολύχρωμη» διατροφή, δηλαδή η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών. Ας γεμίσουμε λοιπόν το πιάτο μας με μερίδες εξισσοροπημένες σε πρωτείνη και βιταμίνες A, C και E. Μπορούμε να βρούμε τη βιταμίνη Α στα πορτοκάλια και στις «κόκκινες τροφές» όπως είναι οι κόκκινες πιπεριές, τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, αλλά και στο σπανάκι. Η βιταμίνη C αποτελεί βασικό σύμμαχο του ανοσοποιητικού μας και μπορούμε να τη βρούμε στα εσπεριδοειδή και στις φράουλες. Τέλος, βιταμίνη C μας προσφέρει η κατανάλωση ξηρών καρπών, θαλασσινών και άπαχου κρέατος.

Βασικός παράγοντας για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας είναι ο επαρκής ύπνος, που ξεκουράζει φυσικά το σώμα μας και μας κρατα υγιείς. Κοιμώμενοι 7-8 ώρες κάθε βράδυ, βοηθάμε τον οργανισμό μας να καταπολεμά τις ασθένειες.

Εάν η ηλικία μας είναι άνω των 50 ετών πρέπει κάθε φθινόπωρο να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης αλλά και το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου και του μηνιγγόκοκκου ώστε να προστατεύσουμε πιο αποτελεσματικά τον οργανισμό μας.

Τέλος, είναι βασικό να μην καταφεύγουμε στα άκρα προκειμένου να μην κολλήσουμε κάποια ίωση ή γρίπη, μπορούμε ωστόσο να προστατευθούμε αποφεύγοντας τις χειραψίες με άτομα που έχουν κάποιο κρύωμα και να πλένουμε συχνά τα χέρια μας.

Υιοθετώντας όλες τις πρακτικές που αναφέραμε στην καθημερινότητά μας μπορούμε να βοηθήσουμε το ανοσοποιητικό μας, κρατώντας το ισχυρό, προκειμένου να μας προστατεύει από τις ασθένειες και να παραμένουμε πιο υγιείς και δυνατοί.

Θωρακίστε κι εσείς για τον οργανισμό σας και νιώστε ακόμη πιο ασφαλείς με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.