Τα νέα μας

09.08.2019

Πώς να βρούμε την εσωτερική μας ισορροπία και γαλήνη

γαλήνη

Για πολλούς από εμάς η εσωτερική ισορροπία και γαλήνη είναι ένα μυστήριο. Όλο τη χρειαζόμαστε και την επιθυμούμε αλλά μοιάζει με κάτι δυσπρόσιτο, συχνά ακατόρθωτο. Τι είναι όμως στην πραγματικότητα η εσωτερική ισορροπία και πώς μπορούμε να τη βρούμε και να την κατακτήσουμε;

Η εσωτερική ισορροπία είναι η κατάσταση κατά την οποία η καρδιά και το μυαλό μας είναι απόλυτα συγχρονισμένα και εναρμονισμένα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθουμε προσγειωμένοι, λιγότερο ευάλωτοι, πιο θετικοί και δυνατοί. Αυτό το συναίσθημα είναι μοναδικό για τον καθένα μας και αλλάζει με τα χρόνια κατά τρόπους τέτοιους που δε μπορούμε να τους προβλέψουμε. Σημαντικό είναι όταν βρούμε την εσωτερική μας ισορροπία να καταφέρουμε να τη διαφυλάξουμε.

Είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν την εσωτερική μας ισορροπία, παράγοντες εσωτερικοί όπως είναι τα συναισθήματα, η σκέψη μας, το άγχος που βιώνουμε, αλλά και περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως είναι ο καιρός, η ώρα της ημέρας, η πολύβουη πόλη στην οποία ζούμε, οι καταστάσεις, ακόμη και ο τρόπος της ζωής μας και η κατάσταση της υγείας μας. Εμείς βρισκόμμαστε πάντοτε στο κέντρο όλων αυτών των παραγόντων και περιστάσεων.

Η εσωτερική μας ισορροπία έχει δύο βασικά «κλειδιά», δύο ρεαλιστικά δεδομένα που οφείλουμε να αποδεχτούμε και να δρούμε σύμφωνα με αυτά. Το ένα είναι ότι η εσωτερική μας ισορροπία είναι κάτι «ζωντανό» και αποτελεί μία διαδικασία την οποία μπορούμε να ελέγξουμε. Είναι η καρδιά του ευ ζην μας και δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη. Το άλλο δεδομένο είναι η διαίσθησή μας την οποία δεν πρέπει να υποτιμάμε, καθώς αντιλαμβάνεται ό, τι είναι αρνητικό πριν καν το βιώσουμε.

Εάν λοιπόν δώσουμε έμφαση στα αισθητήριά μας και οργανώσουμε το καθημερινό μας πρόγραμμα κατά τρόπο τέτοιο ώστε να μην εντάσσουμε σε αυτό δραστηριότητες που μας δυσαρεστούν και απομυζούν την θετική μας ενέργεια, κάνουμε σημαντικά και συνεχή βήματα για να χτίσουμε την εσωτερική μας ισορροπία και γαλήνη.

Αφιερώστε κι εσείς χρόνο στην αναζήτηση και κατάκτηση της εσωτερικής σας ισορροπίας και γαλήνης και νιώστε απόλυτα ασφαλείς για την υγεία σας με τα πρωτοποριακά προγράμματα νοσηλείας New της Interasco.