Τα νέα μας

22.02.2019

Οι ερωτήσεις που ξεκλειδώνουν το νόημα της ζωής

ερωτήσεις

Είναι γεγονός ότι η καθημερινή ρουτίνα βλάπτει τον ψυχισμό των ανθρώπων. Κατανοούμε λοιπόν πως είναι σημαντικό να θυμίζουμε στον εαυτό μας τι είναι πραγματικά αυτό που αξίζει. Μπορούμε λοιπόν να κατανοήσουμε τον πραγματικό νόημα της ζωής, κάνοντας 15 απλές ερωτήσεις στον εαυτό μας τις οποίες θα πρέπει να απαντήσουμε ειλικρινά. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι ερωτήσεις.

Ερώτηση πρώτη: Πώς μοιάζει μία ζωή με νόημα; Εδώ θα πρέπει να φανταστούμε τη ζωή μας όπως πραγματικά θέλουμε να είναι για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτή την επιθυμητή κατάσταση.

Ερώτηση δεύτερη: Ποιο είναι το μοναδικό πράγμα χωρίς το οποίο δεν μπορούμε να ζήσουμε; Το αναγκαίο για να ζήσουμε όμορφα μπορεί να είναι ένα υλικό αγαθό, ένα αγαπημένο μας άτομο είτε ένα όμορφο συναίσθημα.

Ερώτηση τρίτη: Ποιες θέλουμε να είναι οι τελευταίες μας λέξεις; Ίσως η ερώτηση αυτή να θεωρείται κάπως “μακάβρια”, φανταζόμενοι όμως τις τελευταίες μας λέξεις καταλαβαίνουμε πιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή μας.

Ερώτηση τέταρτη: Τι είναι αυτό που μας εμπνέει περισσότερο; Η ερώτηση αυτή θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την πραγματική πηγή έμπνευσής μας, προκειμένου να μην αναλωνόμαστε σε άσκοπες δραστηριότητες που δε μας προσφέρουν τίποτε.

Ερώτηση πέμπτη: Κατά πόσο πιστεύουμε στον έρωτα με την πρώτη ματιά; Το ερώτημα αυτό μας βοηθά να έχουμε μία πιο σαφή εικόνα για τον συναισθηματικό μας κόσμο , καθώς και κατά πόσο επηρεαζόμαστε από την πρώτη εντύπωση για να δημιουργήσουμε προσωπικές σχέσεις.

Ερώτηση έκτη: Ποιο είναι το πιο όμορφο πράγμα που έχουμε δει ποτέ στη ζωή μας; Αν απαντήσουμε με ειλικρίνεια σε αυτή την ερώτηση μπορούμε πιο εύκολα να συνειδητοποιήσουμε τις εμπειρίες που μας ενθουσιάζουν ούτως ώστε στο μέλλον να χτίσουμε παρόμοιες εμπειρίες.

Ερώτηση έβδομη: Τι μας ενδυναμώνει; Απαντώντας θα κατανοήσουμε τι είναι αυτό που πραγματικά αποτελεί την κινητήριο δύναμή μας.

Ερώτηση όγδοη: Τι θα κάναμε αν είχαμε τα πάντα; Η ερώτηση αυτή θα αποκαλύψει τι είναι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε για να αισθανθούμε πλήρεις ακόμα κι αν έχουμε επιτύχει όλους τους στόχους μας.

Ερώτηση ένατη: Πως θα μας φερόταν ο ιδανικός σύντροφος; Απαντώντας θα κατανοήσουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να έχει ο σύντροφός μας προκειμένου να επιδιώξουμε να βρούμε έναν άνθρωπο με τα χαρακτηριστικά αυτά.

Ερώτηση δέκατη: Τι είναι για μας η αγάπη; Το ερώτημα αυτό θα συμβάλλει στο να κατανοήσουμε πώς αντιλαμβανόμαστε την έννοια της αγάπης προκειμένου να προσφέρουμε απλόχερα την αγάπη μας στους άλλους, αλλά και να εισπράξουμε κι εμείς από εκείνους το αντίστοιχο συναίσθημα.

Ερώτηση ενδέκατη: Πώς αναπληρώνουμε τη χαμένη μας ενέργεια; Η απάντηση μας θα μας κάνει να κατανοήσουμε κατά πόσον αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο στον εαυτό μας προκειμένου να αναπαυόμαστε και να κάνουμε τη ζωή μας πιο ποιοτική.

Ερώτηση δωδέκατη: Τι είναι για μας το άπειρο; Απαντώντας στο ερώτημα αυτό καταφέρνουμε να απομονώσουμε αυτό που είναι πραγματικά το πιο σπουδαίο για εμάς.

Ερώτηση δέκατη τρίτη: Ποιο είναι το δώρο που μόνο εμείς μπορούμε να προσφέρουμε στον κόσμο; Εδώ αντιλαμβανόμαστε τι είναι αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς και που μόνο εμείς μπορούμε να προσφέρουμε στους άλλους όντας απλά και μόνο ο εαυτός μας.

Ερώτηση δέκατη τέταρτη: Εάν μπορούσαμε να ζήσουμε οπουδήποτε, ποιο θα ήταν το μέρος που θα επιλέγαμε για να ζήσουμε; Εάν απαντήσουμε κάτι διαφορετικό εδώ σε σχέση με τη χώρα που ζούμε, θα καταλάβουμε ότι έχουμε ανάγκη να κάνουμε ένα ταξίδι προκειμένου να αλλάξουμε παραστάσεις.

Ξεκινήστε κι εσείς να απευθύνετε ερωτήσεις στον εαυτό σας προκειμένου μέσα από τις απαντήσεις σας να κατανοήσετε το πραγματικό νόημα της ζωής για εσάς και επιλέξτε για την πραγματική και με νόημα εξασφάλισή σας τα προγράμματα υγείας New της Interasco.