Τα νέα μας

12.09.2018

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού μας αποτελεί βασικό μέλημα!

ενυδάτωσηΜπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει, ωστόσο το θερμό φθινόπωρο που διανύουμε σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα υγρασίας κάνει τη σωστή ενυδάτωση επιτακτική ανάγκη για να παραμένουμε δυνατοί και αποδοτικοί στην καθημερινότητά μας, κι αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε, απλά και εύκολα!

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξουμε τροφές με υψηλά ποσοστά νερού, όπως είναι το καρπούζι, το αγγούρι και το σέλερι. Επίσης εάν έχουμε αίσθημα πείνας, και πιούμε ένα ποτήρι νερό πριν το γεύμα μας ενδεχομένως να καταλάβουμε ότι τελικά δεν είχαμε τόσο μεγάλη ανάγκη από φαγητό, αλλά χρειαζόμασταν νερό. Εάν και πάλι νιώθουμε πεινασμένοι μπορούμε να καταναλώσουμε κάποιες από τις τροφές που αναφέρθηκαν μόλις προηγουμένως. Όταν μιλάμε για ενυδάτωση, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να περιοριστούμε στην κατανάλωση νερού και μόνο, καθώς λύση αποτελούν και ροφήματα όπως ο καφές, το τσάι, το νερό καρύδας, και το άπαχο γάλα. Κι ακριβώς επειδή το νερό δεν έχει γεύση, προκειμένου να το καταναλώσουμε πιο ευχάριστα, μπορούμε να το αρωματίσουμε και να του δώσουμε γεύση αναμειγνύοντάς το με λαχανικά ή βότανα, όπως λεμόνι, λάιμ, μέντα ή ρίχνοντας στο νερό μας παγάκια από νερό καρύδας. Επίσης αν καταναλώσουμε αλκοόλ είναι σημαντικό να πιούμε μετά ένα ποτήρι νερό, για να καταπολεμήσουμε την αφυδάτωση και τις παρενέργειες του αλκοόλ. Φροντίστε να έχετε ένα γυάλινο δοχείο νερού, το οποίο μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας ως «πηγή νερού», για να μη χρειάζεται κάθε φορά να αγοράζετε νεό σε πλαστικά μπουκαλάκια από κάποιο αυτόματο μηχάνημα, σούπερ μάρκετ ή περίπτερο. Εάν πραγματικά ξεχνάτε να πίνετε νερό, βάλτε μια υπενθύμιση στο κινητό ή στο ημερολόγιό σας για να μην το αμελείτε. Εάν ασκηθείτε είτε στο γυμναστήριο είτε σε εξωτερικό χώρο, πρέπει στη συνέχεια να αναπληρώσετε όσο νερό απέβαλε ο οργανισμός σας με τον ιδρώτα κατά την άσκηση, καταναλώνοντας άφθονη ποσότητα νερού. Και το σημαντικότερο όλων είναι να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να φτάσει στα όριά του καθώς η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει από έντονο πονοκέφαλο μέχρι θερμοπληξία, οπότε οφείλουμε να έχουμε πάντα μαζί μας αρκετή ποσότητα νερού κατά τη διάρκεια μιας ζεστής ημέρας.

Φροντίστε κι εσείς για την σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σας και αισθανθείτε ασφαλείς για την υγεία σας, επιλέγοντας το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης First Care της Interasco.