Τα νέα μας

25.01.2019

Καθημερινές ενέργειες για να είμαστε υγιείς και γεμάτοι ζωντάνια!

υγιείς

Εάν κάνουμε μία αναζήτηση στο διαδίκτυο για το τι είναι πραγματικά υγιεινό, ο όγκος των πληροφοριών που λαμβάνουμε μας κατακλύζει. Έτσι συχνά καταλήγουμε μπερδεμένοι σχετικά με το ποια πληροφορία είναι σωστή και ποια όχι. Υπάρχουν πράγματι αμέτρητες συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με το πώς να είμαστε υγιείς, συχνά αντιφατικές μεταξύ τους, ιδίως στο κομμάτι της δίαιτας και των διατροφικών συνηθειών.

Ωστόσο υπάρχουν μερικές συμβουλές στις οποίες αξίζει να δώσουμε προσοχή και κάποιες ενέργειες που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας για να είμαστε πιο χαρούμενοι, υγιείς και ζωτικοί.

Καταρχάς είναι σημαντικό να μην κρατάμε σταθερή την ενέργειά μας. Η ενέργεια πρέπει να κινείται. Όταν είναι στατική, προκύπτουν τα εμπόδια. Για να κινήσουμε την ενέργειά μας πρέπει να κινήσουμε το σώμα μας μέσα από τη γυμναστική, το τρέξιμο, το περπάτημα, τον χορό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγουμε τη στατικότητα.

Έπειτα πρέπει να προσέχουμε το σώμα μας. Όταν το σώμα μας τρέφεται σωστά, αποδίδει στο 100%. Χρειαζόμαστε λοιπόν οπωσδήποτε κάθε μέρα υγιεινό και θρεπτικό φαγητό, καθαρό νερό, ποιοτικό ύπνο, καθαρό αέρα και να φροντίζουμε να μην περνά ούτε μία μέρα που θα στερήσουμε τα προηγούμενα από τον εαυτό μας.

Ουσιαστική είναι και η αναζωογόνηση του πνεύματός μας. Καθώς η μέρα μας περνά, είναι φυσικό το μυαλό μας να πιέζεται από κάθε είδους σκέψη και μη αναγκαία πληροφορία, γεγονός που συμβάλλει στο να αισθανόμαστε συχνά «θολωμένοι». Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό μπορούμε να εντάξουμε στην ημέρα μας 5 λεπτά διαλογισμού και αυτοσυγκέντρωσης.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους. Όπως έχουμε ανάγκη από τροφή και νερό, άλλο τόσο σημαντικό είναι να περνάμε χρόνο με άλλα άτομα αλλά και με τον εαυτό μας. Οφείλουμε να αφιερώνουμε καθημερινά χρόνο στα αγαπημένα μας πρόσωπα και να ελέγχουμε κατά πόσον αισθανόμαστε καλά μέσα μας.

Υιοθετήστε κι εσείς τα παραπάνω απλά καθημερινά βήματα για να έχετε μία πιο ποιοτική καθημερινότητα και μεριμνήστε για την υγεία σας επιλέγοντας τα ολοκληρωμένα προγράμματα νοσηλείας New της Interasco.