Τα νέα μας

11.03.2021

Ενέργειες προσωπικής ανάπτυξης που αλλάζουν την ζωή μας

ανάπτυξης

Στην προσπάθειά μας για αυτοβελτίωση, είναι αναγκαίο να κάνουμε αλλαγές οι οποίες θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας προσφέροντάς μας μία καλύτερη ποιότητα ζωής, και θα μας φέρουν πιο κοντά στην επιτυχία. Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για την ενίσχυση της προσωπικής μας ανάπτυξης.

Καταρχάς είναι σημαντικό να καθιερώσουμε μία πρωϊνή ρουτίνα, στα πλαίσια της οποίας θα ξυπνάμε πάντοτε νωρίς, προκειμένου να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε ένα ισορροπημένο πρωινό που θα μας τονώσει και θα μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Μία ακόμη ενέργεια που θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε είναι το να υιοθετήσουμε μία πιο θετική στάση ζωής. Μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτή την πρόκληση, βάζοντας στον χώρο εργασίας μας ή στο σπίτι μας μικρά post-it με φράσεις που ενισχύουν την καλή μας ενέργεια και διάθεση. Τέτοια motos μπορεί να είναι τα ακόλουθα: “αποδέχομαι τις αλλαγές“, “τα λάθη μου με βοηθούν να μαθαίνω“, “μπορώ να επιτύχω τα πάντα, αρκεί να το πιστέψω“.

Αυτές οι φράσεις αποτελούν κίνητρα τα οποία μας υπενθυμίζουν την προσωπική μας αξία και μας δίνουν δύναμη για να προσπαθούμε να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι. Επειδή κομμάτι της αυτοβελτίωσής μας είναι και η διεύρυνση των πνευματικών μας οριζόντων, είναι σημαντικό να αφιερώνουμε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα μας για να διαβάσουμε τα αγαπημένα μας βιβλία. Μάλιστα, εάν η ιδέα του διαβάσματος μας φαίνεται πιεστική λόγω της απαιτητικής καθημερινότητάς μας, η τεχνολογία λειτουργεί με το μέρος μας, καθώς μας δίνει την δυνατότητα μέσω εφαρμογών να ακούσουμε τις αφηγήσεις των βιβλίων που προτιμούμε. Έτσι θα καταφέρουμε να διευρύνουμε τις γνώσεις μας αλλά και τον τρόπο σκέψης μας.

Στην προσωπική μας βελτίωση θα συμβάλλει και η καλύτερη οργάνωση του χρόνου μας, γεγονός που θα καταφέρουμε ιεραρχώντας τις καθημερινές μας δραστηριότητες, προκειμένου να επικεντρωνόμαστε σε ό, τι πραγματικά έχει σημασία. Αυτή είναι και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στην πορεία μας προς την αυτοβελτίωση.

Τέλος, ουσιαστικό είναι και το να αφιερώνουμε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα για να αθληθούμε, ακολουθώντας έστω και μία μορφή ήπιας άσκησης, όπως είναι ένας σύντομος περίπατοςστο πάρκο της γειτονιάς μας.

Εντάξτε κι εσείς στην καθημερινότητά σας τις παραπάνω ενέργειες και συνήθειες που συμβάλλουν στην προσωπική μας ανάπτυξη και στην επίτευξη των στόχων μας και αν έχετε θέση ευθύνης στην εταιρεία που εργάζεστε νιώστε ασφαλείς για τις αποφάσεις σας επιλέγοντας το εξειδικευμένο πρόγραμμα αστικής ευθύνης εκπροσώπων και στελεχών (D&O) της Interasco.